S Libercem nerozhodně | SK Slavia Praha
Více

S Libercem nerozhodně

Slavia se dnes v Nymburku dvakrát utkala se Slovanem Liberec. První utkání jsme vyhráli jasně 4:0, a kdybychom proměnili všechny gólové příležitosti, skóre mohlo být ještě vyšší. Stínem je však pochroumané koleno Radka Slámy, který zopakoval vynikající výkon z derby se Spartou. Vstup do druhého zápasu se vydařil Slovanu, o poločase vedl již 3:0. Po obrátce přidal čtvrtou branku, pak se však slávisté začali prosazovat a ke konci sahali po vyrovnání. První přesnou trefu v našem dresu si připsal Karel Piták.

"Byla to poučná střetnutí, v prvním nastoupil Liberec s druhým mužstvem, proto bylo naše vítězství tak přesvědčivé. V dalším zápase byl soupeř kopmpletní, my nastoupili s několika mladými hráči, pro které to byla velká zkušenost, zápas měl svou kvalitu. Velkou kaňkou je bohužel zranění Radka Slámy, prognóza není vůbec příznivá," stručně hodnotil slávistický trenér Miroslav Beránek.

1. zápas:
Slavia - Liberec 4:0 (2:0)
Branky: 11. vlastní, 43. T. Došek, 48. Kuchař, 84. L. Došek z penalty
Rozhodčí: Zejda
Slavia: Černý - L. Došek, Šilhavý, Suchopárek, Hrdlička - Sláma (46. Sedláček), Musil, Kuchař, Herda - Kuka (66. T. Došek), T. Došek (46. Zelenka)
Liberec: Macháček (46. Šilhavý) - Novotný (46. Hološko), Killar, Silný, Eismann - Neumann, Hodúr, Hudec, Černý - Kožuch, Morávek

2. zápas:
Slavia - Liberec 3:4 (0:3)
Branky: 76. Petrouš z pen., 78. Piták, 79. Švancara - 3. a 30. Zbončák, 35. Nezmar, 67. Koloušek.
Rozhodčí: Pospíšil
Slavia: Nakamura (46. Černý) - Kratochvíl, Penc, Petrouš, Tchuř - I. Svoboda, Müller, Lička, Piták - Švancara, Zelenka (46. Sedláček)
Liberec: Kinský - Johana, Holeňák, Lukáš, Jůn - Čapek, Langer, Koloušek, Zbončák (72. Černý) - Štajner, Nezmar

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články