Pavel Kuka: Nebyla ta jednoduchá situace | SK Slavia Praha
Více

Pavel Kuka: Nebyla ta jednoduchá situace

PŘÍBRAM - Fotbalisté Slavie v sobotu ukázali, jaké je to vstát z mrtvých. Jinak se snad ani nervy drásající střetnutí s domácí Marilou označit nedalo. Hlavními aktéry se ukázali být útočníci Stanislav Vlček a především Pavel Kuka, který svou první brankou v sezóně rozhodl o třech bodech a udržel červenobílé v boji o Ligu mistrů. „Vyhráli jsme s velkým štěstím...
PŘÍBRAM - Fotbalisté Slavie v sobotu ukázali, jaké je to vstát z mrtvých. Jinak se snad ani nervy drásající střetnutí s domácí Marilou označit nedalo. Hlavními aktéry se ukázali být útočníci Stanislav Vlček a především Pavel Kuka, který svou první brankou v sezóně rozhodl o třech bodech a udržel červenobílé v boji o Ligu mistrů. „Vyhráli jsme s velkým štěstím,“ přiznal hlavní hrdina, šestatřicetiletý Kuka.

Klíčový okamžik celého utkání se odehrál v samotném nastavení, hrála se již 94. minuta zápasu. Už se zdálo, že se Slavia marně snaží dobýt branku Příbrami, když Stanislav Vlček v pokutovém území pohotově vypálil a jeho střelu rukou srazil obránce Čupr. Sudí Čuřín následně odpískal pokutový kop. „Měli jsme hodně štěstí, ale penalta to z mého pohledu myslím byla,“ okomentoval Vlček.

V tu chvíli však ještě o ničem zdaleka rozhodnuto nebylo. Tím spíš, že se žádnému z hráčů k penaltě příliš nechtělo. Nakonec musel exekutora určit sám kouč Jarolím, který vybral nejzkušenějšího muže na hřišti Pavla Kuku. „Nebyla to pro mě jednoduchá situace, vždyť jsem v celé sezóně nedal gól,“ připomenul náš útočník.

Své role se ale ujal s klidem, přestože mu úlohu značně ztěžoval domácí gólman Pařízek. „Snažil se mě rozhodit, čas před penaltou se tak pořádně prodloužil. Určitě to nebylo lehké,“ řekl Kuka, jenž míč poslal do protipohybu brankáře k levé tyči. „Počkal jsem si, kam se pohne. Naštěstí to udělal rychle,“ uzavřel.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články