Hra Slavie se ve Francii líbila | SK Slavia Praha
Více

Hra Slavie se ve Francii líbila

FRANCIE - Slavia se znovu připomněla Evropě. Vítězství nad Lyonem samozřejmě neuniklo ani pozornosti francouzských novin. Rozsáhlý materiál věnoval zápasu deník Dernieres Nouvelles d´Alsace. Přinášíme vám z něj několik zajímavých postřehů.
FRANCIE - Slavia se znovu připomněla Evropě. Vítězství nad Lyonem samozřejmě neuniklo ani pozornosti francouzských novin. Rozsáhlý materiál věnoval zápasu deník Dernieres Nouvelles d´Alsace. Přinášíme vám z něj několik postřehů.

Referát k přátelskému utkání je nadepsán titulkem Velké české překvapení. "Na konci výborného přípravného týdne jsme potkali výborného soupeře," říká v úvodu asistent trenéra Houlliera. Autor článku pak chválí českého vicemistra. "Mužstvo trenéra Jarolíma se představilo jako technicky vyspělý tým s výborně organizovanou hrou, nechyběla mu výbušnost a nápaditost."

Přátelský zápas se líbil i tím, že v něm nebyly zbytečné fauly. "Lyon určitě nechtěl prohrát, ale Pražané prokázali větší vůli po vítězství. Jejich vítěznou branku vstřelil z voleje ze šesti metrů vysoký záložník Tomáš Hrdlička po rohu aktivního Jarolíma. Lyon posílený o tři nové hráče si s českým týmem vedeným excelentním Gedeonem nedokázal poradit. Carew, Ben Afra, Nilma nevyzráli na výtečného Kozáčika, který míč za svá záda nepustil. I když měl Olympique v závěru velkou převahu, Jarolímovi svěřenci jí nepodlehli."

Jak už to tak bývá, někteří naši hráči dostali trochu nová jména - Holenac, Suchg, Gecow, Kozacic...ale francouzští novináři si je budou moci ještě oživit. Slavia se příští týden do Francie vrací a sehraje zde další utkání s prvoligovými soupeři.

Plán přátelských zápasů ve Francii:
Úterý 19. 7. Slavia – Auxerre
Sobota 23. 7. Slavia – Štrasburk
Neděle 24. 7. Slavia – Nancy

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články