Slavia porazila Ústí | SK Slavia Praha
Více

Slavia porazila Ústí

PRAHA - V dnešním přípravném utkání Slavia na stadionu Přátelství na Strahově Slavia porazila Ústí nad Labem 3:2. Naše branky dali v prvním poločase Pavel Fořt, Dušan Švento a z pokutového kopu Karel Piták...
PRAHA - V dnešním přípravném utkání Slavia na stadionu Přátelství na Strahově Slavia porazila Ústí nad Labem 3:2. Naše branky vstřelili v prvním poločase Pavel Fořt, Dušan Švento a z pokutového kopu Karel Piták. Další šance zůstaly nevyužity: dvakrát byl v nadějné pozici Vlček, Kratochvíl nastřelil břevno, dvakrát vydařeně hlavičkoval Piták. Trenér Jarolím prostřídal v zápase šest hráčů, poprvé se ve slávistickém dresu objevil i Petr Zábojník.

"Bylo to další z utkání, do kterého jsme šli z plné zátěže, v druhém poločase se na hráčích, kteří hráli od začátku, mohla projevit únava," zhodnotil utkání trenér Karel Jarolím. "Mrzí mne dvě inkasované branky. Když už jsme je dostali, měli jsme vyhrát větším rozdílem, šancí jsme na to měli dost." A jak se osvědčila hra na tři obránce? "Je to všechno příprava, zkoušíme různé varianty, ale není vyloučeno, že proti některým soupeřům v lize může s tímto systémem hrát," řekl slávistický kouč.

"Vyměnili jsme si míč se Standou Vlčkem na levé straně, Standa mi to krásně vrátil, napálil jsem to k tyči," popsal nám svoji premiérovou branku ve slávistickém dresu slovenský záložník Dušan Švento. "Příprava je náročná, makáme nadoraz, ale ve Slavii se mi samozřejmě velice líbí," dodal.

Zatímco Švento má za sebou premiérovou branku, Petr Zábojník si v druhém poločase připsal premiérový start. "Cítil jsem se dobře, ale bylo znát, že je přede mnou hodně práce," uvědomuje si vysoký stoper.

Zápas jsme sledovali online: Průběh utkání


Slavia - Ústí nad Labem 3:2 (3:1)

Branky: 2. Fořt, 31. Švento, 43. Piták z pen. - 34. Fousek, 51. Joukl
Slavia: Slavík (46. Kozáčik) -Suchý, Latka (46. Zábojník), Hubáček - Kratochvíl (63. Gecov), Piták, Gedeon, Jarolím (46. Holeňák), Švento (46. Zbončák) - Vlček (63. Černý), Fořt.
Rozhodčí: Kalenda - Buřil, Kabyl


Autorka fotografií: Veronika Čapková

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články