Pohled do ligových statistik | SK Slavia Praha
Více

Pohled do ligových statistik

PRAHA - Nejvyšší fotbalová soutěž má za sebou první třetinu, podívali jsme se proto na naše ligové statistiky a našli pro vás několik zajímavostí. Slavia nastřílela ze všech týmů nejvíce branek - dvacet, i když tuto bilanci výrazně vylepšila v posledních dvou kolech, kdy dala sedm gólů soupeřům z dolní poloviny tabulky...
PRAHA - Nejvyšší fotbalová soutěž má za sebou první třetinu, podívali jsme se proto na naše ligové statistiky a našli pro vás několik zajímavostí.

Dvacet branek - osm střelců
Slavia nastřílela ze všech týmů nejvíce branek - dvacet, i když tuto bilanci výrazně vylepšila v posledních dvou kolech, kdy dala sedm gólů soupeřům z dolní poloviny tabulky. O našich dvacet zásahů se podělilo osm fotbalistů: Hrdlička, Piták, Švento a Krajčík zaznamenali tři, Fořt, Latka, Vlček a Jarolím dva góly.

Čtrnáct branek v poslední půlhodině
Určitě je zajímavé, že slávisté v prvním poločase dali jen pět branek a v druhém patnáct. Hned sedm z nich padlo mezi 60. a 70. minutou utkání a pět dokonce v závěrečných deseti minutách. V poslední půlhodině hry Slavia nastřílela čtrnáct branek. Slavia zatím dala alespoň jednu branku ve všech zápasech letošní sezóny s výjimkou utkání v Teplicích a domácí kvalifikace Ligy mistrů s Anderlechtem.

Nejvíc asistencí má Švento
Nejvíce ligových asistencí má na svém kontě Dušan Švento, který nahrál na gól čtyřikrát, Lukáš Jarolím a Matej Krajčík nahráli třikrát. Šest branek padlo po dorážkách nebo samostatných akcích.

Dvě penalty
Slavia zahrávala dva pokutové kopy, Lukáš Jarolím v Mostě poslal míč do sítě, Pavel Fořt tuto výhodu nevyužil. Proti nám se zahrávaly dvě penalty, teplický Verbíř i plzeňský Vágner Matúše Kozáčika překonali.

Dvě čistá konta
Slavia dostala celkem třináct branek. Všechny ligové zápasy zatím odchytal Matúš Kozáčik, čisté konto udržel dvakrát: v Mostě a doma se Zlínem.

24 žlutých karet, čtyři červené
Slávisté nasbírali 24 napomínání, Matej Krajčík dostal jako první trest za čtyři žluté, který si odpyká v duelu s Brnem. Tři žluté karty mají Marek Suchý a Martin Latka, musí si dát v dalších utkáních pozor. Slávisté viděli i čtyři červené karty - Holeňák, Suchý, Zbončák a Piták.

Poslední prohra 27. srpna
Zatím posledním přemožitelem Slavie je Sigma Olomouc, která vyhrála ligové střetnutí 4:3. Od té doby červenobílí vyhráli dvakrát v poháru UEFA, třikrát v českém poháru a v lize si připsali čtyři výhry a dvě remízy. Celkem tedy jedenáct zápasů bez prohry. Nezbývá než si přát, aby do této bilance v příštím náročném týdnu přibyla hned další tři utkání.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články