Náš pondělní soupeř - 1.FC Brno | SK Slavia Praha
Více

Náš pondělní soupeř - 1.FC Brno

PRAHA - Podruhé za sebou se slávisté v lize střetnou s týmem s novým trenérem - v pondělí se představí v Brně, kde tým převzal po Jiřím Kotrbovi Josef Mazura. Situace bude podobná i v dalším kole, kdy doma hostíme Slovácko s novým koučem...
PRAHA - Podruhé za sebou se slávisté v lize střetnou s týmem s novým trenérem - v pondělí se představí v Brně, kde tým převzal po Jiřím Kotrbovi Josef Mazura. Situace bude podobná i v dalším kole, kdy doma hostíme Slovácko s novým koučem Stanislavem Levým.

Brnu se v letošní sezóně vůbec nedaří, stále čeká na svoji první výhru, na svém kontě má jen pět remíz - se Spartou, Ostravou, Blšany, Slováckem a Jabloncem. Je na posledním místě tabulky. Nedařily se mu koncovky zápasů, dokonce čtyřikrát za sebou v samotném závěru přišlo o cenné body. Po trenérské výměně zatím odehrálo Brno jediné střetnutí, prohrálo v Olomouci.

„Ze Slavie máme samozřejmě odpovídající respekt, zejména výsledek se Spartou hovoří za vše. To ale neznamená, že máme poraženeckou náladu. Já věřím, že neprohrajeme a všichni hráči jsou odhodláni udělat maximum pro první vítězství,“ řekl trenér Mazura klubovému webu. Počítat může s kompletním kádrem, zdravotní problémy mají jen brankář Václavík a obránce Trousil.

Stejně jako Slavia postoupilo Brno v týdnu do čtvrtfinále Poháru ČMFS, vyřadilo Ústí nad Labem brankou, kterou vstřelil v poslední minutě Mario Holek. Sestava Brna: Brezovan – Baláž, Schuster, Radek Mezlík, Had – A. Besta (34. Chlup), Holek, Černý (76. Siegl), Partyš – Luď. Zelenka, Pavel Mezlík (84. Švancara).

V posledním jarním duelu Slavia v 18. kole již pod vedením trenéra Karla Jarolíma v Brně zvítězila 1:0. Branku dal ve 37. minutě Stanislav Vlček. Červenobílí mají se svým soupeřem mnohem příznivější bilanci: 15-6-3, aktivní skóre 46:16.

Hlavním rozhodčím bude Bouše, jeho asistenty pak Holub a Chytil. Utkání začíná v 16:40. Vysílá ho televize Prima.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články