V sobotu v Liberci proti lídru ligy | SK Slavia Praha
Více

V sobotu v Liberci proti lídru ligy

PRAHA - Je tu opět liga a Slavii čeká souboj s lídrem tabulky. „V reprezentační pauze jsme nehráli přípravné zápasy, chtěli jsme si oddechnout před těžkým programem, který nás čeká...
PRAHA - Je tu opět liga a Slavii čeká souboj s lídrem tabulky. „V reprezentační pauze jsme nehráli přípravné zápasy, chtěli jsme si oddechnout před těžkým programem, který nás čeká,“ řekl kouč Karel Jarolím. „Každé utkání v lize je důležité. V Liberci jde ale opravdu o hodně. Je nám jasné, kolik má bodů Slovan a kolik my,“ dodává. K dispozici bude mít téměř kompletní kádr, chybět bude jen Cesareo Victorino, který si obnovil zranění kolene a distancovaný brankář Matúš Kozáčik.

Premiéra v základní sestavě tedy čeká slovinského gólmana Aleksandera Šeligu. „Bude to dobrý zápas s výborným soupeřem. Liberec vede ligu, viděl jsem je hrát v televizi. Neznám jejich hráče jmény, ale pár si jich vybavuju. Vlastně jednoho znám, mají výborného gólmana Čecha. V Liberci už jsem jednou hrál s béčkem, ale bohužel jsme podlehli 0:1,“ řekl k zápasu Šeliga.

„V našich zápasech v Liberci se sehrál vždy otevřený fotbal, bylo hodně šancí, snad to bude tak i tentokrát," těší se na utkání Karel Piták. Slavia má s Slovanem dobrou statistiku: v historii novodobé české ligy s ním sehrála 24 zápasů a má z nich bilanci 11-7-6 a aktivní skóre 27:21. Naposledy se Slavia představila v Liberci v sobotu 4. prosince 2004. Skóre otevřel domácí Miroslav Slepička, ve druhé půli vyrovnal Stanislav Vlček.

Slavii začíná náročný program – po Liberci hraje ve čtvrtek 24. 11. v norském Stavangeru Pohár UEFA, v neděli se představí doma proti Blšanům a ve středu 30. 11. změří síly na Strahově s Monakem.

Fanklub Slavie vypravil na utkání dva autobusy, hlásit se ještě můžete do zítřka do deseti hodin. Kontaktní informace najdete zde

Střetnutí vysílá přímým přenosem televize Nova, výkop je v 14:25. Jako hlavní rozhodčí ho bude řídit Dagmar Damková. Na našem webu můžete sledovat tradiční on-line přenos a další zpravodajství.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články