Cenné vítězství z Bazalů | SK Slavia Praha
Více

Cenné vítězství z Bazalů

OSTRAVA – Slávisté se po čtyřech zápasech radovali z vítězství. Na ostravských Bazalech ve změněné sestavě s jedním útočníkem vyhráli 3:1. Do vedení jsme šli už v první minutě utkání, kdy se prosadil Karel Piták.
OSTRAVA – Slávisté se po čtyřech zápasech radovali z vítězství. Na ostravských Bazalech ve změněné sestavě s jedním útočníkem vyhráli 3:1. Do vedení jsme šli už v první minutě utkání, kdy se prosadil Karel Piták. Domácí ještě stačili srovnat, krátce před přestávkou dal branku František Metelka. O své výhře rozhodli hosté ze standardních situací. Nejprve po přímém kopu Jarolíma hlavičkoval přesně Miroslav Holeňák, který nahradil zraněného Martina Latku. Třetí gól vstřelil po rohu sám Lukáš Jarolím.

„Do utkání jsme měli přímo ideální vstup, bylo by skvělé tak začínat vždycky. Šli jsme do zápasu po dlouhé sérii, i proto jsme zvolili jiné rozestavení, jen s jedním klasickým útočníkem a zesíleným středem hřiště a především nastoupili hráči, kteří náročný program neabsolvovali," řekl na úvod trenér Karel Jarolím. „Chtěli jsme hrát aktivně a zlobit z rychlých protiútoků. To se nám povedlo hned v první minutě, ale finální fáze v prvním poločase ještě nebyla tak dobrá. Mrzela nás jen inkasovaná branka, nechali jsme dva volné hráče při standardce," pokračoval náš kouč.

„I v druhém poločase jsme chtěli hrát zejména ze zajištěného středu hřiště, taktika nám vyšla. Bylo důležité, že jsme po neuznaném gólu vzápětí dali druhou branku. To Baník srazilo, po třetí brance bylo rozhodnuto, i když domácí ještě hrozili dlouhými nakopávanými míči," uzavřel náš trenér.

Pavel Hapal spokojený se svým týmem nebyl. „Nemohu výkon svého týmu hodnotit pozitivně, prohráli jsme. Slavia prokázala svoji kvalitu, ale dostali jsme ve dvacáté vteřině gól, to bylo jen o koncentrovanosti, byla to naše velká chyba. Dokázali jsme vyrovnat, ale pak jsme inkasovali další branky, při té druhé šli na centr jen tři slávisté, přesto se prosadili."

Utkání jsme sledovali on-line.
Ohlasy slávistů
Fotografie (14)
Rozhovor s trenérem Karlem Jarolímem

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články