Mladší žáci mistry České republiky! | SK Slavia Praha
Více

Mladší žáci mistry České republiky!

<div>PRAHA/TŘEBÍČ - Zlaté a stříbrné medaile přivezli z&nbsp;Třebíče mladší a starší žáci Slavie, kteří tam sehráli jako vítězové české ligy finálové zápasy proti moravským soupeřům. Starší žáci podlehli Olomouci, mladší porazili na penalty Brno. </div>
PRAHA/TŘEBÍČ - Zlaté a stříbrné medaile přivezli z Třebíče mladší a starší žáci Slavie, kteří tam sehráli jako vítězové české ligy finálové zápasy proti moravským soupeřům. Starší žáci podlehli Olomouci, mladší porazili na penalty Brno.
 
Starší žáci - finále o titul mistra ČR
Slavia - Olomouc 1:3 (1:1)
Branka Slavie: Jech
Slavia: Diviš - Pozníček (25.Pavelka), Galus (10. Trpišovský), Jech, Zákostelský (60. Šrámek) - Kučera, Kolařík, Hanousek, Hurych (36. Mráz) - Pázler, Mareš
 
Slávisté se dostali do vedení po standardní situaci, když se ve vápně výborně zorientoval Jech. Pak však přišlo zranění Galuse, který podstoupil tvrdý souboj s protihráčem, a trenéři museli přeskupit řady. Olomouc dokázala vývoj zápasu otočit a v druhém poločase po zaváhání gólmana i svoji výhru pojistit.
 
"Sezónu považuji i přes porážku za úspěšnou, hráli jsme finále ligy i Nike Cupu, bohužel jsme dvakrát soupeři z Olomouce podlehli. Sigma vyhrála zaslouženě, byla lepším týmem, blahopřeji jim," uvedl slávistický trenér Miroslav Jíra.
 
Mladší žáci - finále o titul mistra ČR
Slavia - Brno 2:2 (1:1, penalty 2:1)
Branky Slavie: Suk, Plamínek  
Slavia: Velebil - D. Novák (31. Němeček), Tesařík, Budský, Košata - Suk (45. Plamínek) Šimeček (31. Zahradský), Zmrhal, Hanousek (31. Pauer) - Růžička (20. Novák) Hůrka
 
Úvod zápasu patřil Slavii, která si vytvořila několik dobrých šancí, proměnila však jedinou, když Suk využil centru Hůrky z levé strany a poslal míč o tyč do branky. Soupeř vyrovnal po rohovém kopu a v druhém poločase šel do vedení, Slavia však dokázala pět minut před koncem srovnat skóre, z mírného úhlu prostřelil brankáře střídající Plamínek. Přesto, že trenér Petr Karoch v týdnu penaltový rozstřel s hráči netrénoval, jeho svěřenci v něm vybojovali mistrovský titul. Velkou zásluhu na tom má brankář Josef Velebil, který zneškodnil hned čtyři penalty!
 
"Brankář Velebil při penaltách zachoval rozvahu a neodkrýval střelcům předčasným skokem branku, dokázal pak vystihnout střely a vytěsnit je mimo tyče," pochválil trenér Petr Karoch nejprve svého gólmana. "Vážím si vítězství, ale vím, že umíme hrát lépe. Na hráčích se projevila nervozita, silově hrající soupeř nám způsoboval problémy, přesto jsme měli více šancí a prokázali jsme větší kvalitu," zhodnotil kouč finále.
 
Oběma týmům blahopřejeme ke skvělým úspěchům!

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články