V neděli proti Slovácku | SK Slavia Praha
Více

V neděli proti Slovácku

PRAHA – Po pohárovém zápase přichází na řadu liga – v neděli se Slavia utká na Strahově se Slováckem.
PRAHA – Po pohárovém zápase přichází na řadu liga – v neděli se Slavia utká na Strahově se Slováckem. „Domácí prostředí nám velí zvítězit, ale nebude to v žádném případě jednoduchá záležitost. Věřím, že šance přijdou, ale musíme je také proměnit,“ řekl trenér Slavie Karel Jarolím.

„Nemyslím si, že Slovácko patří v tabulce tam, kde je. Měli těžké soupeře, Liberec, Boleslav, Teplice. Na zápas se musíme maximálně koncentrovat a zvládnout ho,“ dodal kouč. „Předpokládám, že Slovácko založí svoji hru na pozorné obraně, bude záležet na tom, abychom ji co nejdříve překonali.“

Naposledy se oba soupeři utkali na konci dubna na Slovácku. V zápase 26. ligového kola branka nepadla. Slávisté nastoupili oslabeni o řadu zraněných hráčů.V historii novodobé české ligy se Slavia se Slováckem střetla zatím dvanáctkrát s aktivní bilancí 4-5-3 a skóre 13:10.

Na marodce Slavie je gólman Michal Vorel, který si v zápase proti Tottenhamu poranil třísla, mimo hru by měl být několik týdnů. Nachlazení trápilo Mateje Krajčíka, kvůli němu přišel i o čtvrteční utkání. Ostatní hráči by měli být v pořádku.

Slovácku se zatím v lize nedaří, krčí se na sestupové patnácté příčce, vyhrálo pouze jednou – derby se Zlínem, jeho bilanci doplňuje pět porážek.

„Myslím, že každý soudný fanoušek ví, že mužstvo prošlo rozsáhlou obměnou. Odešli hlavně zkušení hráči, na kterých stála hra. Přišli hráči, kteří spolu s odchovanci mají velký potenciál. Je potřeba, aby se mužstvo sehrálo, hráči si na sebe zvykli a postupně vytvořili silný tým, který bude mít pro Slovácko perspektivu,“ vysvětluje poslední dění v klubu trenér Jiří Plíšek na oficiálních klubových stránkách.

V tomto týdnu se vrátil na Slovácko Milan Ivana, protože jeho nový klub nesplnil smluvní podmínky.

Zápas začíná v neděli v 17 hodin, na našem webu můžete sledovat on-line reportáž.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články