V pondělí do Jablonce | SK Slavia Praha
Více

V pondělí do Jablonce

PRAHA – Do konce letošní sezóny I. Gambrinus ligy zbývá už jen pět kol a v čele tabulky jsou hned čtyři zájemci o nejcennější příčky. 26. kolo zavede Slavii do Jablonce, kde se utká se soupeřem, kterého na stejné půdě vloni porazila. „Oba celky půjdou za vítězstvím.
PRAHA – Do konce letošní sezony I. Gambrinus ligy zbývá už jen pět kol a v čele tabulky jsou hned čtyři zájemci o nejcennější příčky. 26. kolo zavede Slavii do Jablonce, kde se utká se soupeřem, kterého na stejné půdě vloni porazila.

„Oba celky půjdou za vítězstvím. Jablonec od zápasu na Spartě nevyhrál, tak si bude chtít napravit reputaci. Na našeho příštího soupeře se připravujeme jako na každý jiný zápas. Soustředíme se na zakončení, protože s proměňováním šancí jsme měli v posledních utkáních problémy. Nálada v týmu je lepší, samozřejmě to ale musíme potvrdit dobrým výsledkem,“ uvedl trenér Slavie Karel Jarolím.

Kouč se bude muset v zápase 26. ligového kola obejít bez zraněných Michala Švece, Milana Černého a Martina Latky. Všichni však již lehce trénují. Otazník visí na Dušanem Šventem, který prodělal virózu a v týdnu netrénoval a nad Lubomírem Reiterem, který má potíže se zraněním zad. Po odpykání disciplinárního trestu za čtyři žluté karty se vrací Tomáš Hrdlička.

Slavia nemá s Jabloncem příznivou bilanci, fanoušci si jistě vzpomenou na dlouhá léta, kdy vzájemné souboje červenobílých a Severočechů doprovázely remízy.

V historii novodobé české ligy sehrála Slavia s Jabloncem dosud 25 utkání s bilancí 9-12- 4 (domácí zápasy: 6-7-0, zápasy venku: 3-5-4) a lehce aktivním skóre 34:26.

Slavia v Jablonci vyhrála naposledy v loňské sezoně – v neděli 19. února 2:0, branky dali Fořt v 7. minutě a Piták tři minuty před koncem. Byla to výhra v Jablonci po šesti letech a jednom dnu a u toho předchozího vítězství byl také trenér Karel Jarolím – 6. května 2001 vyhrála Slavia 2:1, branky dali Kuchař (14. min.) a Kuka (79. min).

Na podzim se oba celky na Strahově rozešly smírně po remíze 2:2, když se za Slavii trefili Stanislav Vlček s Tomášem Necidem. Právě Tomáš Necid může být jedním z těch, kdo by mohl ukončit čekání na vstřelenou branku, které Slavii pronásleduje už 395 minut. Jablonci totiž na podzim vstřelil svoji první ligovou branku.

Jablonec je v současnosti na desátém místě tabulky, jeho bilanci opět dominují tradiční remízy, kterých svěřenci trenéra Petra Rady nasbírali už jedenáct. Trenér Rada bude v pondělí postrádat kromě dlouhodobých marodů také distancované hráče. Zejména v poslední době dobře hrajícího Petrželu, který má stop za čtyři žluté karty, k dispozici nebude ani útočník Svátek, který viděl v Olomouci už osmou žlutou kartu v sezoně a nezahraje si ve dvou soutěžních zápasech.

Utkání začíná na pondělí nezvykle již v 16 hodin, důvodem je přenos z hokejového mistrovství světa. Střetnutí můžete sledovat na obrazovkách televizního kanálu ČT2. Na našem webu pro vás připravíme tradiční online reportáž a další zpravodajství přímo z jabloneckého stadionu.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články