PRAHA – Už je jasno! Fotbalisty Slavie bude čekat pikantní duel na horké slovenské půdě. Jejich soupeřem ve druhém předkole Ligy mistrů bude totiž MŠK Žilina."> Trenér o postupu Žiliny nepochyboval | SK Slavia Praha
Více

Trenér o postupu Žiliny nepochyboval

<p style="MARGIN-BOTTOM: 0cm">PRAHA – Už je jasno! Fotbalisty Slavie bude čekat pikantní duel na horké slovenské půdě. Jejich soupeřem ve druhém předkole Ligy mistrů bude totiž MŠK Žilina.

PRAHA – Už je jasno! Fotbalisty Slavie bude čekat pikantní duel na horké slovenské půdě. Jejich soupeřem ve druhém předkole Ligy mistrů bude totiž MŠK Žilina. První utkání se slovenským mistrem se hraje ve středu 1. srpna, odveta potom na Strahově o týden později. Žilina svůj postup potvrdila v divoké odvetě, když na domácím hřišti vyhrála 5:4 nad lucemburským šampionem F91 Dudelange. „O tom, že bude naším soupeřem Žilina, jsme příliš nepochybovali,“ řekl v rozhovoru pro náš web trenér Slavie Karel Jarolím.


Fanoušci se určitě mohou těšit na atraktivní česko-slovenské derby. Jak vnímají hráči a realizační tým soupeře pro druhé předkolo Ligy mistrů?

„Žilina je těžký soupeř. Loňskou sezonu vyhrála naprosto suverénně. Je vidět, že mužstvo je dlouho pohromadě, takže hráči jsou sehraní. Určitě nás čeká těžký dvojzápas. A jak říkáte, je to česko-slovenské derby, takže utkání bude atraktivní i pro diváky.“


Dušan Švento a Matej Krajčík některé hráče znají ze slovenské reprezentace. Někteří čeští hráči působící v Žilině zase nejsou neznámí pro Ladislava Volešáka. Samozřejmě to ale funguje i opačně. Může to být pro utkání výhoda, že se hráči navzájem znají?

„Není to nic výjimečného, že se hráči navzájem znají. V Evropě je řada klubů, kde působí čeští nebo slovenští hráči. Proto si nemyslím, že to bude mít pro utkání nějaký větší význam. Hrajeme ale proti slovenskému mistrovi. Musíme věřit, že český fotbal má přece jen o trošku vyšší kvalitu a že se nám podaří postoupit do dalších bojů.“


Dudelange přijelo do Žiliny oslabeno o tři defenzivní hráče základní sestavy. Dva z nich nepustil na Slovensko jejich zaměstnavatel. Lucemburští fotbalisté jsou totiž převážně amatéry. Přesto se na hřišti strhla divoká přestřelka. Čekal jste to?

„Žilina si to do jisté míry způsobila sama. Dostala se do vedení 3:0 a zřejmě si myslela, že to dohraje jen setrvačností a případně přidá další branky. Jenže soupeř hrál bez zábran a na Slovensko přijel evidentně s tím, že si to utkání vychutná. Nebál se útočit a výsledkem toho bylo snížení náskoku Žiliny na 3:2. To ji znervóznilo natolik, že se potom už jen těžko dostávala zpátky do hry. Ale na druhou stranu je třeba říci, že slovenský mistr měl zápas stále pod kontrolou.“


 

Soňa Hamalová


Středeční přípravné utkání s Bohemians 1905 sledoval Matej Krajčík pouze z tribuny. Utkání nedohráli Michal Švec s Davidem Hubáčkem. První z nich má výron v koleně a druhý nad kolenem. Jak to momentálně vypadá se slávistickou marodkou?

„Do utkání se Žilinou určitě nezasáhnou Martin Latka a Michal Vorel, který je po operaci kolena. Dobrou zprávou je, že Latka už bude snad moci příští týden trénovat naplno. Naopak doufám, že v pořádku budou Krajčík, Hubáček a Švec, kteří tak vážná zranění nemají.“


Už jste si byl soupeře prohlédnout? Hráči prozradili, že už se na nějaké video dívali...
„Pustili jsme jim zápas s Trenčínem, ve kterém Žilina vyhrála vysoko 7:1. O víkendu jsem viděl v Žilině další ligové utkání s Artmedií (náš soupeř pro předkolo vyhrál 1:0). Výlet na Slovensko mě čeká i teď v sobotu, kdy hraje Žilina na hřišti Slovanu Bratislava. Takže informací o soupeři bude dost.“

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články