Z turnaje v Andoře přivezli slávisté stříbro | SK Slavia Praha
Více

Z turnaje v Andoře přivezli slávisté stříbro

PRAHA – Slávisté ročníku 1998 si přivezli z mezinárodního turnaje v Andoře stříbrné medaile.
PRAHA – Slávisté ročníku 1998 si přivezli z mezinárodního turnaje v Andoře stříbrné medaile. Turnaj je certifikován UEFA i FIFA a patří v této věkové kategorii k nejuznávanějším v celé Evropě. Slávisté se utkali se soupeři velmi zvučných jmen, v semifinále porazili Atletiko Madrid 3:1. Ve finále bohužel nestačili na Barcelonu.

Týmy byly na turnaji rozděleny do tří čtyřčlenných skupin, ze kterých vždy první dva a dva bodově nejlepší ze třetích míst postoupili do čtvrtfinále. Hrálo se systémem šest plus jedna na zmenšenou půlku hřiště.

SK Slavia Praha – Barcelona 1:0
Branka: Krištof
„Náš úvodní zápas na turnaji byl se soupeřem, se kterým máme vyrovnanou bilanci na vzájemné zápasy 1:1. Ale tentokrát přijela Barcelona s úplně jiným mužstvem. Myslím, že tento úvodní zápas pro oba soupeře jsme zvládli lépe, přestože soupeř byl fotbalovější, ale naši hráči některé nedostatky nahrazovali úžasnou bojovností a také proto jsme zaslouženě vyhráli a připsali si do tabulky tři body,“ zhodnotil zápas asistent trenéra Michal Novák.

SK Slavia Praha – Bruggy 1:2
Branka: Krištof
„Čekal nás zápas se soupeřem, který své úvodní utkání také vyhrál. Zápas jsme začali dobře a dostali se do vedení 1:0. Potom ale došlo během zápasu k několika nedorozuměním při rozehrání mezi naším brankářem a hráči. Tím jsme dali soupeři čas na zformování jeho řad a dostali ho do tlaku, ze kterého vytěžil dvě branky po našich individuálních chybách. Náš nevydařený zápas to byl jak fotbalově, tak agresivitou v osobních soubojích,“ řekl asistent trenéra Michal Novák.

SK Slavia Praha – Villareal 5:2
Branky – Krištof, Chocholatý, Fric, Turyna, Bucha
„V tomto zápase jsme potřebovali zvítězit, abychom měli jistý postup ze skupiny. Zápas jsme začali výborně a v průběhu prvního poločasu jsme se dostali do vedení 3:0. Potěšující bylo, žev tomto zápase se nám dařilo i po herní stránce a jak se v dalším průběhu turnaje ukázalo měly naše výkony stoupající tendenci. Soupeř do poločasu snížil na 3:1 a hned v úvodu druhého poločasu na 3:2. Přesto jsme neustále hráli dobře kombinačně a výsledkem byli další dvě branky v síti Villarealu,“ byl po zápase spokojen trenér Daniel Krištof.

Čtvrtfinále
SK Slavia Praha – Valencia 5:3
Branky: Krištof, Havrda, Vejvar, Turyna, Vyskočil
„V tomto čtvrtfinále jsme pokračovali ve zlepšených výkonech, přesto jsme už v šesté minutě prohrávali po dvou individuálních akcích soupeře 0:2. Pozitivní bylo, že i za tohoto stavu jsme se neustále snažili hrát kombinačně s patřičnou agresivitou a výsledkem bylo snížení do poločasu na 1:2. Po změně stran jsme na soupeře doslova vlétli a a otočili výsledek z 0:2 na 5:2. V úplném závěru soupeř ještě snížil na konečných 5:3. V tomto zápase jsme podali náš jasně nejlepší výkon na turnaji a velmi silný tým Valencie perfektním výkonem přehráli,“ pochválil hráče trenér Daniel Krištof.

Semifinále
SK Slavia Praha – Atletiko Madrid 3:1
Branky: Vejvar, Husenský, Havrda „V semifinále jsme opět podali velmi dobrý výkon. Soupeř se sice dostal do vedení, ale mužstvo opět ukázalo svoji vnitřní sílu a výsledek jsme otočili na konečných 3:1. Zaslouženě jsme se dostali až do finále,“ zhodnotil semifinálový duel asistent trenéra Michal Novák.

Finále
SK Slavia Praha – Barcelona 2:6

Branky: Turyna, Bucha „Finále pro nás začalo nešťastně, když hned v úvodu zápasu jsme po běžné střele inkasovali první gól. Na druhou stranu je potřeba uznat, že Barcelona nás přehrávala. Poločas jsme prohráli 4:0 a prakticky si vážnější šanci nepřipravili. Druhý poločas Barcelona vystřídala pět hráčů a najednou jsme začali soupeře přehrávat, vytvářet si šance a podařilo se nám snížit na 2:4. V tomto okamžiku Barcelona poslala zpátky na hřiště svých pět hráčů z první půle a ukázala nám svoji sílu, když nám ještě v závěru vstřelila dvě branky,“ řekl k finálovému zápasu asistent trenéra Michal Novák.

„Kluci na velmi kvalitním a skvěle obsazeném turnaji předvedli výborný výkon a obsadili vynikající druhé místo. Za předvedené výkony a skvělou reprezentaci klubu patří hráčům velký dík,“ pochválil své svěřence na závěr turnaje trenér Daniel Krištof.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články