Dorostenci vybojovali na Spartě jen bod | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci vybojovali na Spartě jen bod

Starší dorost v závěru stačil jen zmírnit vysokou porážku, mladší dorostenci až do konce bojovali o tři body.
AC Sparta Praha - Slavia dorost „A“ 4:2 (3:0), 9.9.2008 1.liga SD
Branky:
Štefan, Přeučil
Slavia: Valeš – Hyčka, Kolařík, Čmovš, Běloušek (21´ Novák) – Kučera (45´ Přeučil), Hanousek, Rejka, Zahálka – Kubašiak (45´ Štefan), Vyhnal

Pražské derby bohužel naši dorostenci prohráli 4:2, když se jim nepodařil především 1. poločas, který rozhodl o vítězství odvěkého rivala. Utkání začalo náporem domácích, který však naši hráči ještě přestáli a v 18.minutě si vypracovali gólovou šanci, ale bohužel ji neproměnili. Pak se postupně trefoval soupeř, my jsme z vypracovaných šancí neskórovali a tak skončil poločas 3:0. Do druhého poločasu udělal trenér Slavie dvě změny, které přinesly oživení, ale z první střely na branku soupeř zvýšil již na 4:0. V závěrečných minutách naši vstřelili dvě branky, nastřelili dvě břevna, tyč, ale bohužel jsme již utkání nezdramatizovali a prohráli jsme.
Hodnocení trenéra Jiřího Saňáka: „Utkání rozhodl první poločas, kdy nás soupeř přehrál a potrestal naše chyby, my jsme naopak nevstřelili branky. Takto by měla vypadat utkání, celkově 26 střel, Slavia 15, z toho 9 na branku, fauly 11:5 (Slavia 5). Bohužel v tomto utkání jsme udělali více chyb než soupeř a prohráli.“

AC Sparta Praha - Slavia dorost „C“ 1:1 (0:0)
Branky: 50´ Kadeřábek (Sparta) 1:0, 51´Goiš – 1:1
Slavia: Jiří Měsíček – Jakub Šimkovský, Ladislav Brůžek, Ladislav Gazdík, Jakub Sudek – Jakub Goiš (57´ Jakub Hejret), Jan Mikula (74´Lukáš Šlehofer), Luboš Tusjak, Adam Hofman (61´ Vojtěch Šebek) – Daniel Veselý (79´ Jan Jílek), Filip Žák

V odloženém utkání jsme zavítali na horkou půdu odvěkého rivala Sparty. Na toto utkání jsme se pečlivě připravovali s vědomím síly našeho soupeře, který má opravdu velmi kvalitní tým. Utkání se od počátku hrálo ve velmi vysokém tempu a velkým přínosem je, že toto tempo udávali především naši hráči. Během prvního poločasu jsme měli několik gólových příležitostí, ale branku jsme nedali. Největší šanci zahodil Filip Žák, který z pravé strany postupoval sám do pokutového území, domácí brankář špatně vyběhl, ale místo střely do odkryté branky zvolil přihrávku na obsazeného dobíhajícího Hofmana, a tím soupeř stihl tuto šanci odvrátit. Soupeře jsme během prvního poločasu nepustili do vyložené gólové šance a veškeré nebezpečné střely pokryl spolehlivý Měsíček. Poločas skončil bezbrankovou remízou.
Do druhého poločasu jsme vstupovali s jasným cílem nadále udávat tempo hry a vstřelit branku. V době našeho útočného snažení jsme se dopustili chyby při zpětné přihrávce, kterou soupeř vystihl. Okamžitě se dostal do přečíslení a tuto naši chybu v 50. minutě gólem potrestal. Zbraně jsme však nesložili a dokázali bleskově odpovědět. V následující minutě vyslal Jan Mikula přesnou přihrávkou do brejku Jakuba Goiše, který si z 25m poradil s vybíhajícím brankářem a lobovaný míč poslal do sparťanské sítě. Utkání nadále pokračovalo ve svižném tempu a další šance se střídaly na obou stranách. Při jedné šanci domácích jsme měli štěstí, když nás zachránilo břevno. Další branky už nepadly, a tak utkání nerozhodným výsledkem skončilo. Náš tým předvedl vynikající kolektivní výkon a hlavně pěkný, moderní a atraktivní fotbal, který se musel líbit velmi dobré divácké návštěvě.

J.Neuberg

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články