Historie: V červenci padl střelecký rekord v derby Slavia – Sparta | SK Slavia Praha
Více

Historie: V červenci padl střelecký rekord v derby Slavia – Sparta

Stalo se už pravidlem, že každý měsíc sledujeme zajímavosti slavných zápasů mezi pražskými „S“. Nemůžeme proto vynechat ani červenec, jehož statistika vypovídá, že se Slavia se Spartou střetli desetkrát z dosavadních 255 derby. Poprvé 11.7. 1920, naposledy 23.7. 1955, tedy před sedmačtyřiceti lety. Čtyřikrát se radovali borci v sešívaných dresech, pětkrát náš rival a jednou se musela obě mužstva spokojit s remízou.

Za zmínku stojí, že právě v červenci zaznamenali historici v utkáních dvou nejslavnějších českých mužstev střelecký rekord, který zatím nebyl překonán - ve válečném roce 1943 jsme vyhráli na Spartě divokým výsledkem 8:4. Sestava Slavie byla následující: Finek – Luka, Říha – A. Bradáč, Průcha, Jezbera – Holman, Vycpálek, Bican, Kopecký, Hemele.

Nejlepší kanonýr všech dob Pepi Bican se trefil dvakrát, nedávno zesnulý Čestmír Vycpálek dokonce čtyřikrát. Zbývající dvě branky přidali Holman a Hemele. Dobový tisk uvádí skvělou návštěvu třiceti tisíc diváků. Zároveň chválí Bicana za jeho postřeh a spolupráci s ostatními slávisty, zejména s Vycpálkem.

Vítězstvím v derby jsme si zajistili účast ve finále Župního poháru, ve kterém jsme zdolali SK Kladno 3:1.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články