Trenér: Bez gólu to nepůjde (Foto) | SK Slavia Praha
Více

Trenér: Bez gólu to nepůjde (Foto)

EDEN – Čtvrtý zápas během dvanácti dnů čeká slávisty ve čtvrtek večer. Od 20:45 hostí sešívaní Hamburger SV. Ve středu v 16 hodin předstoupili v tiskovém centru v Edenu před novináře Karel a Marek Jarolímovi a kapitán Erich Brabec.
EDEN – Čtvrtý zápas během dvanácti dnů čeká slávisty ve čtvrtek večer. Od 20:45 hostí sešívaní Hamburger SV. Ve středu v 16 hodin předstoupili v tiskovém centru v Edenu před novináře Karel a Marek Jarolímovi a kapitán Erich Brabec. Jak se tým cítí před svým třetím vystoupením ve skupině poháru UEFA a jak se Jarolímovi připravují na „rodinný“ souboj?

„Situace je taková, že v zítřejším utkání hrajeme o všechno. Hrajeme v domácím prostředí a doufáme, že to Hamburku znesnadní práci. Oni budou chtít odčinit zaváhání ze zápasu proti Ajaxu. My na druhou stranu po dvou zaváháních vyhrát taky musíme,“ prozradil Karel Jarolím zítřejší jednoduchý cíl.

„Abychom uspěli, k tomu vede jediná cesta. Maximální nasazení všech hráčů a týmový duch. My se teď musíme koncentrovat jen na tato dvě utkání a věřím, že uděláme všechno pro to, abychom v tom čtvrtečním uspěli.“

„Překvapení bylo, že Hamburk prohrál s Ajaxem. Byl to pro ně poměrně smolný zápas. Hamburk patřil a stále patří mezi favority skupiny,“ upozornil trenér na sílu soupeře.

„Žádné prémie za vstřelený gól zatím vypsány nebyly,“ reagoval Jarolím na otázku novinářů. „Tohle se pořád omílá dokola, to samo už je dostatečná motivace. Chceme vyhrát a to bez vstřeleného gólu nepůjde.“

Od německých novinářů zamířila na našeho kouče otázka ohledně „souboje“ uvnitř rodiny:

 

„S Davidem jsem od posledního utkání mluvil už dvakrát. Já doufám, že je slušně vychován a že se podle toho k nám bude i chovat, že nás nebude příliš zlobit,“ reagoval s úsměvem Karel Jarolím.

„Jestli by měl David dostat něco k Vánocům, pokud tady Hamburk vyhraje? Já myslím úplně opačně. Pokud tady nevyhrají, pak David určitě něco dostane.“

A na čí stranu se staví ostatní členové rodiny?

„No někdo z rodiny bude po zápase určitě spokojen. Lukáš by třeba přál Davidovi, aby dal gól, ale aby vyhrála Slavia. Maminka Jarolímová bude fandit synáčkovi, sestra to má asi podobné jako Lukáš,“ prozradil dobře naladěný slávistický kouč.

Na kapitána Ericha Brabce mířila otázka, zda je potřeba nějaké zvláštní motivace v kabině?

„Jde opravdu o všechno a jedině úspěch nás udrží ve hře o další boje v poháru UEFA. Ale celý mančaft je připravený dobře a já věřím, že to zvládneme. Žádné zvláštní hecování není potřeba.“

„Zápas bude jako všechny ostatní. Rozdíl je akorát v zájmu médií, to ale na hřišti vnímat nebudeme. Věřím, že nám pomohou jak fanoušci, tak ta část rodiny, která straní Slavii," doplňoval ještě svého strýce záložník Marek Jarolím.

O půl šesté dorazila do tiskového střediska i delegace Hamburgeru SV.

„Jsem rád, že jsem zase v Praze. Máme hezký výhled z okna hotelu, David nám řekl něco o městě, když jsme jeli autobusem… Teď ale vážně, my se musíme na zítřejší zápas plně koncentrovat, chceme samozřejmě vyhrát. Není to sice úplně poslední zápas, je ale rozhodně velmi důležitý,“ řekl na úvod trenér HSV Martin Jol.

„Slavia je teď nejlepší tým v Čechách, od mé minulé návštěvy má ještě lepší hráče. Velkými talenty jsou třeba Necid a Suchý, krajní obránci výborně podporují útok,“ pochválil hamburský trenér sešívané.

David Jarolím začal s chválou na nový Eden: „Už jsem v Edenu hrál, hráli jsme tu s reprezentací, stadion je to nádherný. My tu chceme ale samozřejmě vyhrát a získat tři body.

Být v Praze jako host není nic výjimečného. Zatím jsem neměl možnost se někam podívat, nebo se s někým setkat. Na hotelu jsme měli klid, chceme se plně koncentrovat na zápas,“ pokračoval kapitán HSV.

„Je škoda že „zápas o všechno“ je právě se Slavií, ale já hraju za Hamburk a my samozřejmě chceme vyhrát a postoupit.“

Na zápas se očekává přes 17 000 fanoušků, téměř dva tisíce dorazí z Hamburku. Přesto jsou ještě u pokladen v Edenu k dispozici vstupenky ve všech cenových kategoriích. Ředitel pro komunikaci Ondřej Zlámal vyzval ještě fanoušky, aby na zápas dorazili s dostatečným předstihem a aby využili posílené městské hromadné dopravy. V Edenu je velmi omezený počet parkovacích míst.

Utkání začíná ve 20:45 a vysílá ho ČT2, přenos se uskuteční také díky podpoře hlavního partnera Slavie společnosti Fortuna. V zahraničí vysílá německá verze Eurosportu.

 


Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články