A - dorost si v přípravě vyšlápl na bundesligový tým | SK Slavia Praha
Více

A - dorost si v přípravě vyšlápl na bundesligový tým

PRAHA - Nejstaršímu dorostu se podařilo porazit Regensburg a zdolal i muže divizní Třeboně.
Jahr Regensburg - Slavia „A“ dorost 0:3 (0:1), 24.1.2009, přátelské utkání v Satalicích
Branky:
Palko, Balcar, Vyhnal
Slavia: I.poločas: Valeš – Štefan, Kolařík, Moc, Novák – Hyčka, Zdeněk, Vaněk, Palko –
                             Mirkovič,Vyhnal 
            II.poločas: Arkenberg – Procházka, Komínek, Staněk, Novák – Kučera, Rejka,
                             Hanousek, Palko – Balcar, Vyhnal (70.Mirkovič)


V dalším přípravném utkání odehrál A dorost velmi zajímavé utkání se soupeřem z Německa, který hraje dorosteneckou bundesligu a je v Čechách na soustředění. Utkání začali lépe hosté, kteří velmi dobře napadali rozehrávku slávistů a nutili je k jednoduchému nakopávání míčů na útočníky. V poli měl německý soupeř lehkou převahu, ale nevytvořil si vážnější příležitost. Jedinou příležitost tak dokázal proměnit Palko, který ve 26. minutě dorazil odražený míč do branky soupeře. Byla to jediná střela na branku v prvním poločase.

Do druhého poločasu šla pozměněná sestava a ta se začala již prosazovat výrazněji. Plné hřiště bylo hlavně Hanouska a Balcara, kteří dokázali pozvednout výkon slavistického mužstva na patřičnou úroveň. Nejprve připravil Vyhnal krásnou narážečkou samostatný nájezd pro Balcara, který tváří tvář německému brankáři nezaváhal. Za čtyři minuty sám Vyhnal doklepl míč do prázdné branky po akci celé levé strany. V závěru ještě povolila slávistická obrana dvě šance soupeři, ale tu první zlikvidoval Arkenberg včasným vyběhnutím a ta druhá skončila střelou mimo branku.

Hodnocení trenéra Peřiny: „Nebyl jsem spokojen s naší hrou v prvním poločase, kdy obranná čtveřice a střed záložní řady nepracoval podle našich představ a tím jsme se hůře prosazovali i do ofenzivy. Ve druhém poločase se naše hra zklidnila, začali jsme soupeře kombinačně přehrávat, a proto jsme také dokázali vstřelit další dvě branky po krásných kombinačních akcích.“



Slavia „A“ dorost – Jiskra Třeboň „muži“ 5:1 (1:1), hráno v Písku
Branky:
2 Vyhnal, Novák, Balcar, Hyčka
Slavia: I. poločas: Arkenberg – Procházka, Komínek, Kolařík, Novák – Kučera, Hanousek, 
                             Vaněk, Palko – Balcar, Mirkovič
            II. poločas: Valeš – Procházka, Komínek (70.Kolařík), Moc, Hyčka - Kučera, Zdeněk,
                              Rejka, Štefan - Vyhnal, Balcar (70.Vaněk)

První přípravné utkání na soustředění v Písku jsme odehráli s divizním mužstvem Třeboně. Soupeř začal velmi aktivně a svou nápaditou hrou nás nutil ke stálé pozornosti v obranné činnosti. Ve 12. minutě špatně převzal míč Komínek a soupeř jeho chyby využil ke vstřelení první branky utkání. Slávisté se poté oklepali a začali soupeře dostávat pod tlak, ze kterého vznikaly šance před třeboňskou brankou. Blízko ke gólu měli postupně Mirkovič, Balcar, Vaněk, Hanousek a Kučera. Ale až ve 34. minutě, když zahrával roh Vaněk, na zadní tyči nekrytý Novák doklepl míč do sítě a stav tak vyrovnal.

Ve druhém poločase uteklo asi 15 minut, když Komínek vysunul Balcara a ten mezi stopery utíkal sám na brankáře hostů. Svým sólem a perfektním zakončením nás tak dostal do vedení. Pak již hosté přestávali stíhat a valila se na ně jedna útočná vlna za druhou. V 65. minutě se uvolnil v pokutovém území Vyhnal a nedal brankáři šanci. Vzápětí se obtočil okolo stopera hostí znovu Vyhnal a zvýšil už na rozdíl tří branek. A dílo zkázy dokonal Hyčka, který po krásné kombinační akci Vaňka, Rejky a Vyhnala uzavřel skóre na konečných 5:1.

Hodnocení trenéra Peřiny: „Myslím, že především ve hře dopředu jsme dominovali, ale stále trpíme drobnými nedostatky v obranné činnosti, které přinášejí nesnáze před naším pokutovým územím. Soupeř se snažil, ale především závěr utkání byl v naší režii a pět gólů je toho důkazem.“

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články