Na úvod sezony remíza s Boleslaví | SK Slavia Praha
Více

Na úvod sezony remíza s Boleslaví

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Na úvod nové sezony se Slavia na domácím hřišti utkala s Mladou Boleslaví. Stejně jako v jarní části minulé sezony se oba týmy rozešly smírně, tentokrát 1:1.
EDEN/SYNOT TIP ARENA – Na úvod nové sezony se Slavia na domácím hřišti utkala s Mladou Boleslaví. Stejně jako v jarní části minulé sezony se oba týmy rozešly smírně, tentokrát 1:1.

Slavia nastoupila do zápasu se šesti letními posilami v základní sestavě. Kromě navrátilce a „staronového“ kapitána Stanislava Vlčka to byl jeho parťák v útoku Naumov, v záložní řadě pak Ragued a v obraně Čelůstka, Vomáčka a Hloušek.

První půle skončila bez branek, více šancí ale přece jenom přinesla Slavii. Standu Vlčka zastavil v úniku na gólmana ofsajd, tečovaná střela Jardy Černého skončila na tyči a s přízemní střelou stejného hráče si exslávista Vorel poradil. Na druhé straně zahrozil po rohovém kopu vysoký Rolko, svoji hlavičku ale poslal těsně nad.

Ve druhé půli se jako první radovala Boleslav. V 68. minutě vyslal nejprve na Vaniaka nepovedenou střelu Rolko, vysoký míč zasáhl Mendy ve vzduchu dříve než Martin Vaniak a hlavou poslal svůj tým do vedení.

Následný tlak využila Slavia o jedenáct minut později. Ve vyhrocené pasáži utkání s mnoha fauly a strkanicemi se k exekuci přímého kopu postavil Marek Jarolím a přesně zakončil k levé Vorlově tyči.

V nervózním závěru mohly oba týmy strhnout vedení na svou stranu. Vlčka opět zastavil těsný ofsajd, na druhé straně skončil Chramostův lob na břevně naší branky.

„Udělali jsme pro zápas na Slavii jednu změnu, veprostřed hrál Mendy, chtěli jsme hrát defenzivněji a on se pro to hodí více než Sylvestre. V utkání nebylo moc šancí, Slavia nás ale ve druhé půli dostala pod tlak a i když jsme nakonec mohli vyhrát, remíza je asi zasloužená,“ komentoval start nové sezony trenér Mladé Boleslavi Dušan Uhrin ml.

„Bylo to pro nás nešťastné utkání, už v první půli jsme měli smůlu a nastřelili tyč. Po naší chybě jsme pak pustili Boleslav do vedení a to nás trošku přibrzdilo. Snažili jsme se vyrovnat, to se naštěstí podařilo. Potom hra už ztratila spád, byla hodně rozkouskovaná, hodně ošetřování a prostojů. Nakonec jsme po naší chybě mohli ještě prohrát. Z tohoto pohledu se remíza asi opravdu jeví jako zasloužená,“ řekl po zápase trenér Slavie Karel Jarolím.

„Na situaci před prvním gólem se musím ještě znovu pečlivě podívat. Posledním, kdo to měl vyřešit, byl ale určitě Martin Vaniak. Takovéhle chyby by se stávat neměly,“ vracel se náš trenér ještě ke smolné chvilce ve druhé půli.

Trenér také vysvětlil, proč nehráli někteří další fotbalisté, kteří se nevešli do nominace. „Měli trénink, přednost dostali ti, kteří byli na hřišti a na lavičce. Žádné zranění v tom roli nehrálo."

SK Slavia Praha – FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0)
Branky: 79. Jarolím – 68. Mendy
Slavia: Vaniak - Čelůstka, Suchý, Vomáčka, Hloušek – Janda (73. Jarolím), Volešák (74. M. Černý), Ragued, J. Černý - Vlček, Naumov (80. Šenkeřík)
Boleslav: Vorel - Kúdela, Rajnoch, Rolko, Djalovič – Kysela (82. Sylvestre), Procházka, Mendy (89. Janíček), Táborský - Chramosta, Kulič (84. Lemessa)
ŽK: Janda, Ragued – Djalovič, Kúdela, Procházka, Rajnoch
Diváci: 13 456


Utkání jsme sledovali online.

 


Repoortáž Slavia TV najdete zde. http://slavia-tv.stream.cz/sleduj/2/

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články