Béčko vyhrálo zaslouženě nad Vyšehradem | SK Slavia Praha
Více

Béčko vyhrálo zaslouženě nad Vyšehradem

STRAHOV - Svěřenci trenéra Miroslava Janů pokračují ve výborných výkonech, v neděli zvítězili na Strahově nad Slavojem Vyšehrad 3:1, když se do sítě trefil ve 25. minutě Pavel Vyhnal...
STRAHOV - Svěřenci trenéra Miroslava Janů pokračují ve výborných výkonech, v neděli zvítězili na Strahově nad Slavojem Vyšehrad 3:1, když se do sítě trefil ve 25. minutě Pavel Vyhnal, další branku pak ve druhém poločase přidali nádhernou ránou Mareš a z penalty Koreš.

První velkou šanci měl v prvním poločase Mareš, který se dostal k míči po chybě brankáře Víška, svoji střelu ale mezi tyče nedokázal usměrnit. Ve 25. minutě přišlo zasloužené vedení - po rohovém kopu Koreše se prosadil na přední tyči Vyhnal. O pět minut později byl Vyhnal znovu před Víškem, ten ale jeho kličku vystihl a míč mu v pádu sebral.

Pět minut před koncem poločasu se Koreš probil až k brance a od čáry poslal zpětnou přihrávkou míč k Vyhnalovi, který ho poslal do sítě, k velkému překvapení všech ale rozhodčí Šafránková odmávala ofsajd. Do výčtu šancí už chybí jen střelecká pozice Tafata, při které bohužel našemu útočníkovi míč nesedl.

Po přestávce slávisté měli nadále více ze hry, prosazovali se po rychlých kombinacích. Vaněk po rohovém kopu trefil prudkou hlavičkou břevno.

V 62. minutě byl k vidění nádherný fotbalový moment, odražený míč si na dvaceti pěti metrech zpracoval Petr Mareš a nechytatelnou stoupající ranou ho poslal pod břevno!

Vyšehrad takřka vzápětí ale dokázal snížit, když Hendrych dorazil ze dvou kroků do sítě míč, který k němu spadl od břevna Berkovcovy branky.

V 74. minutě Tafat obral o míč bývalého slávistu Martina Zbončáka a udělal kličku Víškovi, který ho fauloval. Z nařízené penalty přidal Koreš s přehledem třetí branku. V závěru se na Větrné Hůrce rozpršelo a slávisté měli celou řadu dalších šancí na zvýšení skóre, ale vyšehradský gólman jejich střely dokázal zneškodnit.

„Pokračujeme v trendu z posledních zápasů, podali jsme znovu velmi dobrý výkon. I díky mokrému terénu se nám dařila kombinace, za to musím kluky pochválit," uvedl v hodnocení trenér Miroslav Janů.

„Sice jsme si situaci zkomplikovali polovlastní brankou, ale pak jsme se znovu dokázali prosadit. Jsem rád, že se hráči nenechali rozhodit neuznaným gólem," dodal spokojený kouč.

Slavia B - Slavoj Vyšehrad 3:1 (1:0)
Branky: 25. Vyhnal, 63. Mareš, 74. Koreš (pen.) - 65. Hendrych
Slavia B: Berkovec - Dens, Zieris, Čmovš, Starý - Koreš (90.Milutinovič) , Vaněk, Šimeček, Mareš (78. Petr Hošek) - Vyhnal (71. Zákostelský), Tafat
Vyšehrad: Víšek - Frohman (78. Haluška), Vlček (37. Matuszny), Hendrych, Zbončák - Budějský, Jurčík (83. Sobišek), Pechar, Janda - Nadrchal, Kubík

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články