Slávista Salašovič vystřelil na ME 17 v zápase s Rumunskem remízu | SK Slavia Praha
Více

Slávista Salašovič vystřelil na ME 17 v zápase s Rumunskem remízu

V úvodním utkání skupiny B na evropském šampionátu hráčů do 17 let remizovala Česká republika s Rumunskem 1:1. Bod pro český tým zajistil...

PRAHA - V úvodním utkání skupiny B na evropském šampionátu hráčů do 17 let remizovala Česká republika s Rumunskem 1:1. Bod pro český tým zajistil dvě minuty koncem slávistický záložník Nikolas Salašovič. Českou branku hájil slávistický gólman Lukáš Zima.

Rumunský tým se dostal do vedení v 52. minutě, kdy v ojedinělém protiútoku před českou brankou nebyl dostatečně důrazný Adamec v souboji s Himcinchiem a ten střelou k bližší tyči otevřel skóre utkání. V 78. minutě srovnal skóre Nikolas Salašovič, který nádhernou střelou z 25 metrů vymetl levý roh Branescuovi branky.

Česká republika "17" - Rumunsko "17" 1:1 (0:0)
Góly: 78. Salašovič - 52. Himchinschi.
ČR: Zima - Karafiát, Adamec, Lüftner, Štěrba - Kundrátek (62. Stratil), Salašovič, Svoboda, Mašek - Linhart (46. Juliš), Holub (54. Nerad).

Ve druhém utkání šampionátu čeká český celek v pátek 6. května od 17 hodin Německo.

Střelecky se dařilo i slávistickému záložníkovi Martinovi Hurkovi na turnaji Slovakia Cup. Česká reprezentace do 18 let zvítězila nad Maďarskem 7:2. Do zápasu zasáhli i další slávisté: brankář Karel Hrubeš, obránce Marek Čepelák a záložník Viktor Šimeček.

ČR "18" - Maďarsko "18" 7:2 (2:0)
Góly: Sýkora 3, Krmenčík 2, Mandula, Hurka
ČR: Hrubeš - Habusta, Plšek, Čepelák, Hybš - Bartolomeu, Česlák (61. Bubeníček), Šimeček, Sýkora (61. Schmidt) - Krmenčík (61. Mandula), Hurka (61. Kunc)

Další zápas na turnaji sehraje česká reprezentace proti Belgii ve čtvrtek 5. května od 11 hodin v Lednickém Rovném.

Aktuálně

Hráči na hostování: Dva body Fily i muž utkání Icha

10. 5. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Deset slávistů v nominaci na EURO U17

10. 5. 2024
Slávisté míří na EURO U17. Sešívaní se představí v české i slovenské reprezentaci. První utkání ve skupině A sehrají Češi 20. května s domácím Kyprem.

Hvězdné přání. Láska nezná hranice

10. 5. 2024
Ivo, oddaný fanoušek Slavie a pečující manžel, jehož životní příběh symbolizuje láska a odhodlání. Už více než čtvrt století se Ivo stará o manželku trpící ALS. Díky projektu „Hvězdných přání“ mohl i s manželkou strávit nezapomenutelný den plný fotbalových emocí a vzájemné podpory.

Další články