AKTUALIZOVÁNO: Informace pro fanoušky do Rotterdamu | SK Slavia Praha
Více

AKTUALIZOVÁNO: Informace pro fanoušky do Rotterdamu

První zápas ve čtvrtfinále Konferenční ligy odehraje Slavia v Rotterdamu. V článku si přečtěte důležité informace k zápasu.

První vzájemný zápas mezi Slavií a Feyenoordem Rotterdam se bude hrát na stadionu De Kuip 7. dubna v 18:45. Tento článek doporučujeme průběžně sledovat, neboť se v něm budou informace doplňovat i měnit. Níže naleznete rozcestník:

  • Vstupenky
  • Výjezdy fanouškovských organizací
  • Rotterdam
  • Doprava
  • De Kuip Stadium
  • Vstup a pobyt v sektoru
  • Kontakt pro případ nouze
  • Vstupenky

    Sektor hostí se nachází na tribuně Willema van Hanegema (jižní tribuna) v sektorech EE, FF a GG.

    Vstupenky byly v prodeji na pokladnách Sinobo Stadium, jejich cena je 870 Kč.

    Vstupenky jsou nereklamovatelné, jestliže je zakoupíte a nebudete moct jet do Rotterdamu, tak bohužel vstupenky propadají.

    Podmínky pro vstup do země a na stadion

    V současné době není žádné omezení pro vstup na území Nizozemska ani na stadion Feyenoordu Rotterdam.

    Výjezdy fanouškovských organizací

    Do Rotterdamu se můžete vypravit s fanouškovskými organizacemi. Vypravit se můžete s Odborem přátelTribunou SeverFanklubem. Informace k jednotlivým možnostem získáte po kliknutí na jejich název.

    Rotterdam

    Rotterdam je druhé největší město Nizozemska. Žije zde přibližně 631 tisíc obyvatel. Jedná se také o největší přístav Evropy, město moderní architektury a zároveň město velkého historického významu. V centru města se nachází Námořní muzeum, dokumentující historii přístavu a stavby lodí. Městem protéká Nová Máza – jedno z ramen delty Rýna do Severního moře.

    Doprava

    Rotterdam má vlastní vlakovou dopravu, autobusy, tramvaje a systém metra o pěti linkách. Kvůli své poloze ve městě funguje také vlastní síť vodních taxi a jiné vodní dopravy. Autobusovou dopravu do regionů a napříč městem spravují kromě národních dopravců i soukromé společnosti, například francouzská Veolia Transport a britská Arriva. Ve městě je také rozvinutá cyklistika a nacházejí se zde půjčovny běžných bicyklů a elektrokol.

    De Kuip Stadium

    Stadion Feyenoordu obecně známý pod přezdívkou De Kuip (v překladu Škopek) se nachází v ulici Van Zandvlietplein v Rotterdamu, jedná se o tzv. pětihvězdičkový stadion a pojme až 51 577 diváků.

    Pochod

    Slávistický pochod na stadion tentokrát nebude. Před zápasem doporučujeme vyhnout se Stadhuisplein, kde se setkávají fanoušci domácích.

    Vstup a pobyt v sektoru

    Vstup na stadion se nachází na západ od stadionu za silnicí. Tam proběhne osobní prohlídka a poté se nadchodem půjde ke stadionu, viz mapa níže. Otevřeno bude od 16:45. 

    Parkoviště pro auta bude na P5C.

    Občerstvení na stadionu lze platit pouze kartou.

    Na stadion není povoleno vnášet batohy větší než formát A4, objemné předměty a zavazadla, dětské kočárky, zbraně, drogy, alkohol, pyrotechniku, jakékoliv rasistické, xenofobní či politické nápisy nebo oblečení, drony, lasery, hořlaviny, nářadí, tyče, hudební nástroje, počítače, profesionální kamery, zvířata, megafony, bubny a vlajky na tyči.

    Vlajky na pověšení jsou povolené v maximálním rozměru do 2 metrů, větší vlajky je třeba poslat ke schválení. V případě zájmu o větší vlajku do sektoru ji prosím pošlete na email slo@slavia.cz. V emailu prosím uveďte rozměr a fotku vlajky.

    Orientační mapa

    Po zápase

    Po konci zápasu budou fanoušci čekat v sektoru na rozhodnutí policie, než je pustí ze stadionu. Předběžný odhad čekání je až 30 minut a následně budou fanoušci v doprovodu policie dovedeni na parkoviště.

    Kontaktní osoba pro případ nouze

    Fanouškům bude přímo v Rotterdamu od středy k dispozici kontaktní osoba Slavie pro fanoušky Martin Benda na emailu slo@slavia.cz, twitterovém účtu a ve facebookové skupině Slavia výjezdy. Můžete se na něj obracet ohledně otázek spojených přímo se zápasem, pište na email, twitter nebo do facebookové skupiny. V případě ztráty vstupenky nebude možné vyřídit náhradní vstupenku.

    Pro všechny případy je fanouškům k dispozici české velvyslanectví v nedalekém Haagu (adresa: Paleisstraat 4, 2514 JA Den Haag, Netherlands), úřední hodiny jsou pondělí až pátek 7:45 - 16:15. K dispozici je pro všechny telefonní linka +31 (0)70 313 00 31 pro případ nouze jako je například ztráta cestovních dokladů, zranění nebo zadržení.

    Aktuálně

    Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

    25. 4. 2024
    Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

    Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

    25. 4. 2024
    Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

    Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

    25. 4. 2024
    Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

    Další články