B-tým: Výsledek je krutý, odehráli jsme ale výborný zápas | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Výsledek je krutý, odehráli jsme ale výborný zápas

B-tým Slavie podlehl ve čtvrtém kole ČFL Královu Dvoru těsně 0:1. „Z výsledku jsme samozřejmě zklamaní, hra má ale úroveň, kterou po hráčích požadujeme," říká trenér Martin Hyský.

„Jsme samozřejmě zklamaní, protože si myslíme, že jsme odehráli dobrý zápas, bylo to na jednu bránu. Fotbal bohužel rozhodují góly a my jsme z těch šancí, kterých jsme měli hodně, nedokázali žádný dát. Výsledek je pro nás krutý, na druhou stranu si myslíme, že to mladé mužstvo odehrálo výborný zápas, zejména ve druhém poločase. Je potřeba zvednout hlavu a jít dál, když budeme takhle pracovat a hrát, myslím si, že góly přijdou,” říká po utkání trenér Martin Hyský.

Sešívaní měli v celém zápase výraznou převahu, velké šance Slavie však přišly až ve druhém poločase duelu. „Samozřejmě jsme po první půli cítili, že je to takové hraní po vápno. Bylo tam málo centrů, a když už přišly, nebyly kvalitní, sbíral je první hráč. Říkali jsme si, že to budeme chtít trochu zjednodušit a dostat míče do vápna, abychom obranu dostali pod tlak, protože toho v prvním poločase ani nemusela vzadu tolik řešit. Musím říci, že jsme do druhého poločasu vstoupili dobře, byly tam dvě dobré šance, soupeři ale zachytal gólman. Jejich brankář podal celkově dobrý výkon. My jsme apelovali na to, abychom byli trpěliví a neztráceli zbytečně balony, v první půli jsme měli zbytečné ztráty. Proto jsme chtěli trpělivě obehrávat, řešit situace v krajních prostorech tandemem, aby přicházely do šestnáctky nějaké balony. Víc zakončení, víc tlaku. Myslím si, že ten druhý poločas to měl. Bohužel jsme ani z těch nejvyloženějších šancí nedali gól,” přibližuje kouč mladých slávistů.

Sešívaní byli před zápasem s Královým Dvorem nejproduktivnějším týmem ligy, za náhodu však Martin Hyský neproměněné šance nepovažoval. „Já bych řekl, že smůla to nebyla, je to vždy o kvalitě, kterou máme. Udělali jsme nějaké změny v týmu a proti Královu Dvoru nám zkrátka chyběla kvalita ve finální fázi. Možná i trochu klidu a důrazu, který je potřeba trénovat, což samozřejmě děláme. Je ale potřeba v tom zápase zažít nějaký impuls, pozitivní pocit, chytit se nějakou akcí. To se nám tentokrát bohužel nepovedlo. Klukům za to hlavu určitě nikdo neutrhne, je potřeba se z toho ale poučit a takové šance, které jsme proti Královu Dvoru měli, prostě v těch dalších zápasech proměňovat,” ví trenér slávistického béčka.

Spokojený mohl Martin Hyský být alespoň se spolehlivou prací defenzivy, vedené zkušeným Michalem Švecem. „Byl to trochu jiný zápas než ty, které jsme hráli předtím. Králův Dvůr to sem přijel v podstatě jen odbránit a zabetonovat, přesto to ale pro kluky vzadu nebylo jednoduché. David Kužel, hrotový útočník soupeře, má svoji kvalitu a musím říci, že Michal Švec odehrál dozadu fantastický zápas. Byl pilířem celé obrany, soupeře jsme kromě standardek skoro k ničemu nepustili. Měli tam sice nějaké brejky, které ale nedokázali dotáhnout do nějaké nebezpečné situace. S obranou hrou jsme spokojení, myslím si, že jsme dobře reagovali na dlouhé balony, měli jsme je pokryté. Znovu říkám, excelentní výkon podal Michal Švec.”

Celkově je trenér Martin Hyský s hrou, kterou slávisté zatím v sezoně předvádějí, spokojen. „Jsou tam samozřejmě fáze, kdy to funguje dobře a je to v pohodě. Víme, že máme mladé mužstvo a kluci si musí zvyknout na to tempo a soubojovost. Třetí liga je úplně o něčem jiném, než byla juniorská a dorostenecká soutěž. Tím, že v kádru proti Královu Dvoru bylo sedm hráčů ročníku 2001 a mladší, tedy sedm dorostenců, tak se dá říci, že hrajeme s asi nejmladším týmem v lize. Z toho důvodu víme, že je potřeba trochu trpělivosti, aby se na to kluci adaptovali. Myslím si, že to směřuje dobrým směrem, zvykají si na to a vidí, že je potřeba v těch soubojích trochu přidat. Je nutné hrát rychle, zrychlovat hru, netahat to, a myslím si, že se to zápas od zápasu zlepšuje. Je to samozřejmě individuální, někdo potřebuje více času, někdo se přizpůsobí rychleji. Na hře se dá vždy leccos zlepšovat, ale má to úroveň, kterou vyžadujeme,” uzavírá Martin Hyský.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články