B-týmu odstartovala příprava | SK Slavia Praha
Více

B-týmu odstartovala příprava

Slávistické béčko odstartovalo svou přípravu na novou sezonu. Tým pod vedením Marka Jarolíma čeká pět přípravných utkání a soustředění v Nymburce.

Slávisté odstartovali přípravu na novou sezonu, ve které budou hrát stejně jako loni o postup z ČFL. Na rezervní tým sešívaných čeká pět přípravných utkání a soustředění v Nymburce, na které společně vyrazí 3. srpna.

„Těch zápasů není tolik, ale myslím si, že je to akorát, hodně utkání jsme odehráli v letní lize. Na soustředění se těšíme. Budeme pohromadě, což jsme takto ještě nebyli, a věřím, že se kluci dobře připraví, aby se na hřišti cítili dobře,“ říká hlavní trenér B-týmu Marek Jarolím.

B-tým posílil o dva hráče. Mladý senegalský útočník Abdallah Sima a zkušený obránce Michal Šmíd se k týmu připojili ihned na začátek přípravy.

„Sima už s námi byl. V jarní části sezony byl u nás na zkoušce a ukázalo se, že hrát s ním a bez něj je rozdíl. Takže si slibujeme, že se bude zlepšovat a že do budoucna to bude moct být hráč pro A-tým. Michal Šmíd je zkušený a charakterní hráč. Od něj slibujeme, že bude předávat zkušenosti mladším hráčům a že nás posílí na levém stoperu, díky své levé noze,“ dodává k posilám Jarolím.

„Na start nové sezony se těšíme moc. Příprava je náročná, ale takové přípravy jsou. Pro nejmladší hráče jsou cíle do nové sezony adaptovat se na dospělý fotbal a jako tým chceme atakovat ty nejvyšší příčky,“ říká mladý záložník Jakub Křišťan.

S B-týmem se v současné době připravuje také Mohamed Tijani, jenž v jarní části sezony hostoval z Jihlavy a bude mu brzy hostování končit. O budoucnosti Tijaniho se rozhodne v nejbližších dnech.

„Tijanimu končí hostování 2. srpna, a proto se nyní připravuje s naším B-týmem. O jeho budoucnost se rozhodne v nejbližších dnech,“ říká člen představenstva a sportovního úseku Jiří Bílek.


Přípravné zápasy B-týmu:

DATUM ČAS SOUPEŘ MÍSTO
25. 7. 17:30 Velvary – Slavia Sazená
29. 7. 10:30 Slavia – Hradec Králové „B“ Xaverov
1. 8. 10:00 Liberec „B“ - Slavia Turnov
12. 8. 14:00 Slavia – 1. FC Norimberk „B“ Xaverov
15. 8. 10:30 Slavia – Jablonec „B“ Xaverov

První mistrovské utkání B-týmu bude 23. srpna, kdy se slávisté představí na půdě Admiry.

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články