Bican Cup už o víkendu na Xaverově | SK Slavia Praha
Více

Bican Cup už o víkendu na Xaverově

Tradiční mládežnický mezinárodní turnaj Bican Cup pro kategorii U15 se odehraje už tento víkend v tréninkovém centru Slavie na Xaverově.

Jak už je tradicí, mládežnický turnaj Bican Cup se uskuteční i letos v tréninkovém centru na Xaverově. Už tento víkend 7. a 8. srpna se týmy z Čech, Moravy i zahraničí utkají o vítězství v turnaji s dlouholetou tradicí. Turnaj je určen pro kategorii U15 (rok narození 2007).

38. ročník Bican Cupu je po roce opět mezinárodní a fanoušci, kteří na turnaj zavítají, se tak mohou těšit, kromě předních českých týmů, i na Dinamo Záhřeb, Herthu Berlín, Lech Poznaň a Žilinu. Z tuzemských týmů se na turnaji představí domácí Slavia, pražská Sparta, Baník Ostrava a Zbrojovka Brno.

Slávisté se ve skupině utkají s Herthou Berlín, Lechem Poznaň a Zbrojovkou. První utkání čeká na sešívané v sobotu od 9:00.

Všichni jste srdečně zváni podpořit slávisty v obhajobě titulu z loňského roku!

Vstupné na turnaj je pro oba dny zdarma.

Letošní ročník turnaje je propojen také s nadací Leontinka, se kterou mládežnická akademie spolupracuje už od roku 2019.

KAŽDÝ GÓL POMÁHÁ

V letošním roce přispějí na Nadaci Leontinka samotní hráči, kteří se účastnící Bican Cupu. Konkrétně všichni úspěšní střelci. Za každý vstřelený gól v rámci turnaje věnuje SK Slavia Praha nadaci Leontinka 200 Kč na podporu nevidomých sportovců.

„Naše hráče rozvíjíme ve fotbalových dovednostech, zároveň je však chceme správně formovat i v sociální a osobnostní rovině. Právě kontakt s nevidomými přinesl hráčům drobné zamyšlení, že věci, které se mohou zdát na první pohled samozřejmé, samozřejmé být nemusí. Inspirací pro naše hráče bylo poznání, že když člověk chce, neexistují prakticky žádné limity. A pak je tu i přenos do našeho tréninkového procesu. Pořád po hráčích chceme, aby na sebe na hřišti mluvili. Když měli na očích klapky, mluvení a poslouchání pak bylo to jediné, co jim zbylo,“ shrnuje sportovní psycholog akademie SK Slavia Praha Martin Macháček

Podmínky pro účast diváků na turnaji:

a) osoba absolvovala nejdéle před 7 dny RT-PCR vyšetření na přítomnost viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem, nebo

b) osoba absolvovala nejdéle před 72 hodinami POC test na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem, nebo

c) osoba byla očkována proti onemocnění covid-19 a doloží jej národním certifikátem o provedeném očkování, nebo

d) osoba prodělala laboratorně potvrzené onemocnění covid-19, uplynula u ní doba izolace podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví a od prvního pozitivního POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 nebo RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 neuplynulo více než 180 dní, nebo

e) osoba na místě podstoupí preventivní antigenní test na stanovení přítomnosti antigenu viru SARS-CoV-2, který je určen pro sebetestování nebo povolený Ministerstvem zdravotnictví k použití laickou osobou, s negativním výsledkem,

f) osoba ve škole nebo školském zařízení absolvovala podle jiného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví nejdéle před 72 hodinami test na stanovení přítomnosti antigenu viru SARS-CoV-2, který je určen pro sebetestování nebo povolený Ministerstvem zdravotnictví k použití laickou osobou, s negativním výsledkem, tato skutečnost se dokládá čestným prohlášením, resp. čestným prohlášením zákonného zástupce osoby nebo potvrzením školy.

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články