CEFC navýšila svůj podíl na 81 %. Představenstvo bude mít nové složení | SK Slavia Praha
Více

CEFC navýšila svůj podíl na 81 %. Představenstvo bude mít nové složení

PRAHA – Ve Slavii proběhly změny v akcionářské struktuře a také ve vedení klubu. Ty budou provedeny na nejbližší valné hromadě společnosti.
Majoritní vlastník Slavie společnost CEFC vlastní od pátku 27. května 2016 81 % akcií klubu. Současně má také kupní opci s možností uplatnit ji na zbývající akcie Jiřího Šimáně a společnosti Fly Sport Investments, s. r. o. Tato opce nabývá účinnosti 1. října 2016.

Více o změnách prozradil zástupce majoritního vlastníka a předseda představenstva Jaroslav Tvrdík. „Chtěl bych poděkovat Jiřímu Šimáněmu za záchranu Slavie, zůstáváme partneři v dalších aktivitách a podnikatelských příbězích. Těším se na další diskuze odborné i fotbalové. Jiří Šimáně také zůstane čestným prezidentem klubu. Bude od nás dostávat respekt a úctu, která k této pozici a tomu, co vykonal pro Slavii, náleží,“ vyjádřil Jaroslav Tvrdík Jiřímu Šimáněmu svůj respekt za záchranu klubu.

Jaroslav Tvrdík dále představil nové vedení klubu. On sám se stane předsedou představenstva klubu, místopředsedou pak nový generální ředitel Slavie Martin Krob. Členem představenstva se stává Tomáš Bůzek, viceprezident CEFC a člen představenstva CEFC Europe. Bude mít na starosti komunikaci k vnějším fotbalovým orgánům a zahraniční spolupráci. V představenstvu pokračuje Tomáš Syrovátka se zodpovědností za marketing a komunikaci. Členy představenstva budou nově také sportovní ředitel Josef Jinoch a trenér A týmu Dušan Uhrin. Představenstvo bude jmenováno na dobu dvou let.

„Chceme více do popředí postavit sportovní úsek. Volili jsme spíše anglický model, kdy sportovní vedení klubu a trenér A týmu budou mít větší zodpovědnost za svěřené agendy. Budou mít kromě přímé odpovědnosti také více kompetencí ke své práci,“ objasnil Jaroslav Tvrdík.

Pro trenéra Dušana Uhrina je to zcela nová role. „Jsem v představenstvu klubu poprvé a beru to jako velkou zodpovědnost a výzvu, protože mám teď zodpovědnost za celý klub. Budeme rozhodovat o dění v klubu, jsem rád, že jsem v představenstvu, protože potřebujeme projednávat spoustu věcí osobně a takováto příležitost se mi ještě nikdy nenaskytla,“ okomentoval svou novou roli trenér A-týmu.


Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články