Dominantní výkon, i když tomu výsledek nenapovídá | SK Slavia Praha
Více

Dominantní výkon, i když tomu výsledek nenapovídá

Slávisté v závěrečném kole základní části FORTUNA:LIGY jasně přehráli Olomouc a zvítězili 2:1. „Musím kluky pochválit, byl to možná jeden z našich nejlepších výkonů v sezoně," těšilo trenéra Jindřicha Trpišovského.

„Jsme nadšení z vítězství. Je pro nás, vzhledem k programu, který byl, i vzhledem ke způsobu, jakým jsme ho dosáhli, důležité. Byl to dominantní výkon, i když tomu výsledek nenapovídá,” hodnotil trenér Jindřich Trpišovský utkání, ve kterém Slavia svého soupeře jasně přehrála. 

„Musím pochválit hráče, protože zopakovat takový běžecký výkon po středě je neuvěřitelné. Všichni neskutečně dřeli, byl to možná jeden z našich nejlepších výkonů v této sezoně,” hodnotil trenér, nezapomenul ale vyzdvihnout i kvality soupeře. „Fotbal se samozřejmě hraje na góly a Sigma měla za stavu 2:1 velkou šanci, kterou mohla proměnit a srovnat. Celý zápas hrála aktivně, hned z prvního protiútoku dala gól. Když jsme prohrávali, narvali jsme do ofenzivy hodně hráčů a soupeř mohl skórovat z brejků, měli tam rychlé hráče jako Falta nebo Zahradníček,” je si vědom Jindřich Trpišovský.

Slavia zakončila základní část FORTUNA:LIGY na prvním místě tabulky s náskokem čtyř bodů na druhou Plzeň. „Jsme rádi, že jsme základní část zakončili vítězstvím proti tak fotbalovému celku, jakým je Olomouc. Celkově máme náročný program a máme radost, že před sebou máme týden volna. Můžeme se připravit na náročná utkání, která nás čekají,” těší sešívaného kouče. „Kdyby nám někdo řekl před sezonou, že budeme mít čtyřbodový náskok a lepší vzájemná utkání s Plzní, brali bychom to. Stát se ale může cokoliv, ve hře je 15 bodů a v nadstavbě nás čekají kvalitní týmy,“ ví Jindřich Trpišovský.

Slávisté získali ve 30 ligových kolech 72 bodů, což je nový klubový rekord. „Za rekord jsem rád, více než sto vstřelených gólů v celé sezoně je pro mě ale ještě cennější. Nyní se však musíme plně koncentrovat na titul," ví Jindřich Trpišovský, který doufá i ve vyprázdnění marodky. „Petr Ševčík má obnovené zranění, které ho trápilo už na začátku jara. On i Jarda Zmrhal by se ale mohli dát do toho prvního zápasu nadstavby dohromady. Petr Ševčík je pro nás důležitý, i proti Olomouci by se nám typologicky hodil. Je šance, že se objeví v nadstavbě, možná dokonce už v zápase proti Liberci,“ přeje si slávistický trenér.

Sešívané po týdnu volna čeká pětikolová nadstavba, ve které se slávisté střetnou s Plzní, Spartou, Jabloncem, Baníkem a Libercem. „Nejsem zrovna příznivcem nadstavby, žádná velká liga ji nemá. My trenéři hrajeme o titul poprvé a nebýt nadstavby, už ho máme. Bude to vrchol ligy, který je pro fanoušky, a doufám, že se nebudou zavírat sektory na ty největší zápasy, které mají být svátkem fotbalu," říká sešívaný trenér a doufá, že si tým před rozhodující částí ročníku odpočine. „Je u nás taková psychická únava, nejen u hráčů, ale i u masérů a fyzioterapeutů, která je horší než únava fyzická."

Pokud chtějí sešívaní během příštího týdne na něčem zapracovat, je to proměňování šancí. „Nejen zápas s Olomoucí, ale i nadstavba bude jen o efektivitě a proměňování příležitostí, které si vypracujeme. Musíte být efektivní. Je to o nás, abychom v šancích zachovali chladnou hlavu. Například Mick van Buren vzal proti Olomouci šanci Peterovi Olayinkovi, ve středu zase Tomáši Součkovi. Je to takový buldozer, jde do toho se zavřenýma očima,“ říká trenér Slavie.

A jak se budou slávisté připravovat na klíčová utkání nadstavbové části? „Je to klišé, musíme ale jít zápas od zápasu. Rozhodne hlava, nic zázračného teď už nenatrénujeme. Musíme se trefit do sestavy, ostatní je v nastavení hráčů. V utkání budou rozhodovat detaily, jako kdo dá první gól, penalta, červená karta. Nejdůležitější je zvládnout ten konkrétní zápas, který je před námi, a postupně z nich ukrajovat,“ říká Jindřich Trpišovský. „V našem stavu toho moc nenatrénujeme, hráči si potřebují odpočinout, máme po dlouhé době dva dny volno. Rozhodne pouze mentalita a samozřejmě i domácí prostředí a fanoušci, kteří si proti Olomouci po náročném týdnu také trochu odpočinuli. Doufám, že v Liberci budeme mít opět domácí atmosféru.“

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články