Finále MOL Cupu v Olomouci | SK Slavia Praha
Více

Finále MOL Cupu v Olomouci

Dějištěm finálového střetnutí MOL Cupu mezi Slavií a Baníkem bude nakonec Andrův stadion v Olomouci.

Finále MOL Cupu mezi SK Slavia Praha a Baníkem Ostrava se odehraje ve středu 22. května od 19:15 na Andrově stadionu v Olomouci. Dle odůvodnění FAČR představuje Andrův stadion nejlepší možnou variantu pro oba fanouškovské tábory. Vrcholní představitelé asociace argumentovali při výběru místa zejména geografickou dostupností z obou měst a bezpečnostními opatřeními, která stadion v Olomouci splňuje. Přímý přenos utkání vám nabídne ČT Sport.

„Olomouc byla od začátku nejlogičtější variantou, a to hned z několika důvodů. Stáli jsme o to, aby se hrálo na neutrálním hřišti, zároveň ale bylo potřeba vzhledem k finálové dvojici vyjít co možná nejvíce vstříc početným fanouškovským táborům obou týmů. Nesmíme zapomínat ani na z našeho pohledu velice důležitou otázku zajištění bezpečnosti samotného zápasu. V tomto ohledu splňuje všechny tyto požadavky nejvíce jednoznačně Andrův stadion,“ vysvětluje výběr místa předseda FAČR Martin Malík.

Potěšením může být pro slávistické příznivce to, že ve spolupráci s Českými drahami připraví klub na finále poháru posílení spojení mezi Prahou a Olomoucí několika mimořádnými vlaky. Náklady na spojení i náklady na lístky ponese Slavia. Fanoušky o tom informoval předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík.

Pro určení domácího a hostujícího týmu dojde 3. května ještě k formálnímu losu, po kterém bude moci započít distribuce vstupenek. Kromě toho, že klub uhradí náklady na dopravu, poskytne také přibližně 4 500–5 000 slávistickým fanouškům (kapacita vyhrazená pro každý z týmů) lístek zdarma, nebo za jinou symbolickou cenu. Pro více informací ohledně distribuce lístků na finále sledujte naše webové stránky www.slavia.cz, nebo sociální sítě klubu. Všechny informace včas zveřejníme. 

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články