Fotbalistky Slavie hrají o titul | SK Slavia Praha
Více

Fotbalistky Slavie hrají o titul

Slávistické ženy čeká v sobotu patrně rozhodující utkání celé sezony. Od 14:00 se představí na domácím hřišti v Horních Měcholupech proti Spartě!

Sparta vede dvě kola před koncem ligy tabulku před druhou Slavií pouze o skóre ze vzájemného zápasu. Slávistky tedy pro zisk mistrovského titulu musí zvítězit, v případě remízy by bohužel museli pouze čekat na zaváhání Sparty v poslední kole proti Slovácku.

"Je před námi nejdůležitější zápas sezóny, jsme si toho všichni vědomi a nečeká nás nic jednoduchého. Tento zápas je pro nás odměnou za dobře odvedenou práci v celé sezoně. Utkání bude fyzicky náročné, bojovné a o vítězi rozhodnou maličkosti, " řiká před sobotním důležitým duelem zkušená záložnice Petra Divišová. "Za svoji kariéru jsem zažila několik podobných utkání, kde se o vítězi rozhodlo až v samém závěru," dodala.

"Jsem velmi ráda, že se mi střelecky daří, hlavně v zápasech jako je právě derby. Budu velmi ráda, když se mi znovu podaří vstřelit branku, ale stejně tak mi bude dělat radost branky mých spoluhráček. Jsem přesvědčená, že pokud budeme hrát svoji hru, Spartu přehrajeme a v utkání zvítězíme. Mojí osobní motivací je můj táta, který se přijede na zápas podívat. Moc se na zápas těším" uzavřela Martina Šurnovská, která rozhodla v sezoně už dvě derby svými trefami.

Trenér Michal Kolomazník věří svým svěřenkyním "Asi za celou ať už hráčskou, tak dosavadní trenérskou kariéru nepamatuji napínavější závěr soutěže. Všichni víme, kde jsme byli po podzimním derby a jakou cestou jsme došli az sem. Jsme blízko a zároveň daleko, ale jedno vím určitě, že tam holky nechají všechno."

Utkání se hraje v sobotu od 14:00 na hřišti v Horních Měcholupech, přímý přenos vysílá živě TvSlavia. Spolukomentátorkou zápasu bude aktuálně nejlepší fotbalistka ČR a hráčka anglického West Hamu Kateřina Svitková. 

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články