Gino van Kessel bude hostovat v Lechii Gdaňsk | SK Slavia Praha
Více

Gino van Kessel bude hostovat v Lechii Gdaňsk

PRAHA – Gino van Kessel bude na jaře hostovat s opcí v polském klubu Lechia Gdaňsk. V sobotu do svého nového působiště už nizozemský ofenzivní hráč odcestoval.
Lechia Gdaňsk je po podzimní části polské ligy na druhém místě, má však stejně bodů jako první Jagiellonia Białystok. A právě duel prvních dvou týmů uvidí Gdaňsk hned na úvod jarní části polské ligy 12. února.

„Klub nad Ginem rozhodně nezlomil hůl. Běžně se stává, že hráči potřebují na aklimatizaci nebo zapadnutí do herního systému klubu delší čas. Je však jisté, že se ve Slavii v konkurenci Milana Škody a Murise Mešanoviče do základní sestavy na hřiště nedostane a u tak drahého hráče klub potřebuje, aby hrál," vysvětluje předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

„Gino odchází do elitního týmu polské ligy, která je velmi kvalitní. Lechia Gdaňsk je před jarní částí sezony v podobné pozici jako Slavie. Věříme, že se Ginovi bude v Polsku dařit a hostování bude vydařené. Přejeme mu hodně štěstí,“ uvedl tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Gino van Kessel přišel do Slavie v létě ze slovenského Trenčína. V sešívaném dresu se velkou měrou podílel na postupu přes Levadii Tallinn v předkole Evropské ligy. Ve svém prvním zápase si připsal gól a asistenci. V lize vstřelil v sešívaném v sedmi zápasech dva góly.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články