Hráči na hostování: Další gól pro Alijagiče, Matoušek prolomil trápení | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Další gól pro Alijagiče, Matoušek prolomil trápení

Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Lukáš Červ (FK Pardubice): Do utkání na hřišti Jablonce naskočil mladý středopolař na závěrečných třináct minut, ve kterých pomohl hostům udržet nerozhodný stav 1:1 až do konce zápasu.

Michal Beran (FK Pardubice): Šikovný záložník odehrál na hřišti Jablonce celý druhý poločas, ve kterém se ale hosté po většinu času bránili a ofenzivě laděná naděje sešívaných tak neměla směrem dopředu příliš prostoru k tomu, aby se výrazněji prosadila.

Patrik Hellebrand (SK Dynamo České Budějovice): Mladý záložník plnil v utkáni na hřišti Zlína svoji klasickou úlohu výstavby hry Dynama. Černobílým se ale tentokrát příliš nedařilo a po čtyřech zápasech bez porážky prohráli, domácímu Fastavu nedokázali vsítit ani jednu branku, sami naopak dvakrát inkasovali. To i přes to, že od 77. minuty hráli v přesile po ošklivém zákroku Reitera právě na Patrika Hellebranda, po kterém domácí záložník viděl červenou kartu.

Mick van Buren (SK Dynamo České Budějovice): Holandský útočník působil na hřišti Zlína tradičně velmi aktivně a už během první půle se probojoval do první velké šance hostů, na vybíhajícího Rakovana si ale technickým obloučkem nepřišel. I v dalších minutách byla na kmenovém hráči Slavie patrná snaha prolomit domácí defenzivu, postupem času se ale ze hry vytrácel a v 72. minutě byl střídán čerstvým Brandnerem.

Ondřej Karafiát (FK Mladá Boleslav): Šestadvacetiletý stoper odehrál po boku Marka Suchého celé utkání proti ve skvělé formě hrajícímu Hradci Králové. I přes to, že obrana Boleslavi inkasovala dvě branky, dokázali domácí skórovat hned třikrát a do tabulky si tak připsali cenné tři body.

Tomáš Malínský (FK Jablonec): Na trávník v utkání s Pardubicemi naskočil třicetiletý křídelník na závěrečných deset minut hry, ve kterých měli sice domácí více ze hry, kýženou rozdílovou branku se jim ale vstřelit nepodařilo a utkání tak skončilo smírně remízou 1:1.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Třiadvacetiletý ofenzivní hráč prolomil více než sezonu trvající trápení v koncovce, k vítězství nad Teplicemi přispěl důležitým prvním gólem. Skórovat se rychlonohému křídelníkovi podařilo už ve 2. minutě, kdy využil podklouznutí domácího Mazucha a i s pomocí teče překonal Grigara. Další branku mohl Jan Matoušek přidat o dvacet minut později, tentokrát ale v dobré pozici zamířil pouze do rukavic pozorného domácího gólmana. Na trávníku vydržel do 81. minuty, kdy byl vystřídán čerstvým Nečasem. Utkání nakonec skončilo těsnu výhrou Liberce 2:1.

Júsuf (FC Slovan Liberec): Do zápasu na hřišti Teplic naskočil bahrajnský útočník v 68. minutě náhradou za Rabušice s cílem strhnout nerozhodné utkání na stranu Liberce. Vstřelit branku se mu sice nepodařilo, i díky jeho tvrdé práci na hrotu ale hosté v samotném závěru skórovali a odvezli si tak k Nise cenné tři body.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Denis Alijagič (FC Sellier & Bellot Vlašim): Další, už devátou ligovou branku má na kontě nadějný útočník Slavie. Ve šlágru kola na hřišti suverénně prvního Brna se prosadil už v deváté minutě, kdy skóroval po přihrávce Blechy. Více branek už však Středočeši nepřidali, a i přes dobrý výkon nakonec podlehli Zbrojovce těsně 1:2.

Jakub Křišťan (FC Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný záložník odehrál proti Brnu celé utkání, jeho tradičně spolehlivý výkon ve středu hřiště však tentokrát na body nestačil.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): Slovenský středopolař strávil na trávníku Zbrojovky přes sedmdesát minut hry. V největší šanci skórovat se ocitl už na samém začátku duelu, kdy ale nedokázal usměrnit míč do odkryté domácí brány. Střídán byl 72. minutě ofenzivněji laděným Červenkou.

Denis Višinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Šikovný ofenzivní univerzál odehrál proti Brnu celý zápas, výrazněji se ale tentokrát neprosadil a k bodovému zisku tak hostům nepomohl.

Filip Prebsl (FC Sellier & Bellot Vlašim): Další z talentů sešívaných odehrál utkání se zbrojovkou na pozici pravého beka, ani jeho aktivní výkon však na vítězství nestačil

Tomáš Vlček (FC Vysočina Jihlava): Klíčový muž jihlavské defenzivy nastoupil do utkání na hřišti Viktorie Žižkov v základní sestavě, spolehlivým výkonem v defenzivě zabránil domácím ve skórování a utkání skončilo bezbrankovou remízou.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články