Hráči na hostování: Druholigové debuty sešívaných talentů | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Druholigové debuty sešívaných talentů

Jak se o uplynulém víkendu dařilo hráčům Slavie na hostování sledujte v našem pravidelném přehledu.

Bundesliga

Petar Musa (Union Berlín): Třiadvacetiletý člen chorvatské reprezentační jednadvacítky odehrál proti Bielefeldu závěrečnou půlhodinu, během které se ale nedokázal gólově prosadit a utkání dvou nováčků německé nejvyšší soutěže tak skončilo bezbrankovou remízou.

FORTUNA:LIGA

Ondřej Karafiát (FC Slovan Liberec): Při výhře 2:0 na hřišti Příbrami strávil na hřišti téměř 70 minut, během kterých spolehlivým výkonem pomohl Severočechům k cenným třem bodům do ligové tabulky.

Jakub Jugas (FC Slovan Liberec): Zkušený stoper nastoupil proti Příbrami v základní sestavě, ve dvojici s Chalušem nedovolil domácím ani jednou skórovat a pomohl tak Liberci nejen k bodům, ale i celkově pátému čistému kontu v jarní části sezony.

Patrik Hellebrand (SFC Opava): Mladý záložník a člen reprezentační jednadvacítky odehrál na hřišti Teplic téměř celé utkání. Nejlepší příležitost ke skórování si vypracoval v 50. minutě zápasu, s jeho prudkou ranou z hranice vápna si však domácí Čtvrtečka poradil. Slezané nakonec podlehli Severočechům 1:3 a zůstávají na posledním místě ligové tabulky.

Tomáš Malínský (FK Mladá Boleslav): Děvetadvacetiletý záložník strávil na trávníku v Českých Budějovicích 87 minut, během kterých se v nějvětší šanci ocitl už v samotném úvodu zápasu, kdy ale svoji prudkou ránu poslal těsně vedle levé tyče domácí brány. Mrzet ho to ale příliš nemuselo, protože Středočeši nakonec vybojovali cenné vítězství 3:1.

Laco Takács (FK Mladá Boleslav): Urostlý obránce nebo defenzivní záložník nastoupil proti Dynamu na pozici stopera, domácím dovolil vsítit jen jednu branku a spolehlivým výkonem pomohl Boleslavi k důležitým třem bodům.

Nehráli:

Jan Matoušek, Mohamed Tijani (oba FC Slovan Liberec), Jaroslav Zelený (FK Jablonec), Daniel Kosek, Lukáš Pokorný (oba Bohemians 1905)

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Tomáš Vlček (FC Vysočina Jihlava): Mladý obránce nastoupil do utkání proti Vyšehradu v základní sestavě a Vysočině pomohl k zisku bodu za remízu 1:1. Do statistik se zapsal žlutou kartou.

Lukáš Červ (FC Vysočina Jihlava): Talentovaný střední záložník předvedl v utkání s Vyšehradem kvalitní výkon, na trávníku strávil kompletních devadesát minut a pomohl domácím k zisku konečného bodu.

Filip Prebsl (FK Viktoria Žižkov): Osmnáctiletý obránce nastoupil do druhého poločasu zápasu proti Chrudimi, s úkolem zvrátit nepříznivě se vyvíjející skóre 0:2. I přes aktivní výkon, díky kterému pomohl zpevnit defenzivu domácího celku, nezabránil konečné porážce 1:3.

Matěj Jurásek (FC Sellier & Bellot Vlašim): Druholigovou premiéru si o víkendu odbyl i Matěj Jurásek, který v 59. minutě naskočil do utkání proti Táborsku s cílem oživit ofenzivu domácích pomoci Vlašimi otočit nepříznivé skóre 0:1. I přes veškerou snahu sedmnáctiletého křídelníka sešívaných však domácí branku nevstřelili a první utkání jarní části sezony nejtěsnějším možným rozdílem prohráli.

Jakub Křišťan (FC Sellier & Bellot Vlašim): I bývalý kapitán sešívaného B-týmu debutoval za Vlašim v duelu s Táborskem. Na hřiště se dostal v 71. minutě, ani on však ve zbývajícím čase nedokázal zabránit těsné porážce.

Nehráli:

Martin Otáhal, Michal Vaněk, Jan Vejvar (všichni FC Slavoj Vyšehrad), Jakub Markovič (FC Sellier & Bellot Vlašim), Vojtěch Šilhan (FK Varnsdorf)

MOL Cup

Daniel Kosek (Bohemians 1905): Mladý obránce naskočil do závěru osmifinálového duelu proti Olomouci, jemu ani jeho spoluhráčům se ale nepodařilo stáhnout dvougólový náskok hostů a odvrátit vyřazení Klokanů.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články