Hráči na hostování: Dva góly Matouška, Musa asistoval proti Benfice | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Dva góly Matouška, Musa asistoval proti Benfice

Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Ubong Ekpai (FC Baník Ostrava): V utkání proti Olomouci odehrál nigerijský křídelník více jak hodinu hry a na trávníku opět hýřil aktivitou. Kromě několika centrů do soupeřova vápna se prezentoval i hlavičkou ze 13. minuty, kterou mu ale pozorný Jan Stejskal vychytal. Těsně před svým střídáním v 67. minutě viděl od rozhodčího žlutou kartu.

Jan Stejskal (SK Sigma Olomouc): Pětadvacetiletý brankář na hřišti Baníku opět dostal důvěru mezi třemi tyčemi. Během zápasu čelil pěti střeleckým pokusům domácích, i přes několik jistých zákroků nestačil na akrobatické zakončení Pokorného a nezabránil tak těsné prohře Hanáků 0:1.

Mick van Buren (Dynamo České Budějovice): Nizozemský ofenzivní univerzál odehrál proti Plzni celý zápas. Domácí, včetně kmenového hráče Slavie, předvedli proti týmu bojujícímu o titul aktivní výkon a chvílemi měli více ze hry, gólově se ale neprosadili a Viktoria nakonec zvítězila těsně 1:0.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Stále teprve třiadvacetiletý křídelník odehrál zřejmě svůj nejlepší zápas v dosavadním průběhu sezony. Na hřišti Mladé Boleslavi vstřelil dvě branky a velkou měrou se tak podílel na konečné remíze 3:3. Rychlonohý fotbalista poprvé skóroval už ve 24. minutě, kdy po centru z levé strany z voleje překonal bezmocného Šedu. Svoji druhou a celkově třetí branku Liberce vsítil po změně stran, kdy se na levé straně vápna protlačil přes hradbu domácích obránců, a i s pomocí teče propasíroval balon do boleslavské sítě. Ze hřiště byl stažen v 82. minutě, kdy jej nahradil čerstvý Denis Višinský.

Filip Horský (FK Mladá Boleslav): Mladý útočník si debut za Středočechy připsal zřejmě dříve, než sám čekal. Do utkání proti Liberci totiž naskočil už ve 36. minutě, kdy na trávníku nahradil Smrže. Domácí v tu chvíli prohrávali 1:2 a příchod aktivitou hýřícího křídelníka Slavie mladoboleslavským pomohl, utkání nakonec dokázali dovést k remíze 3:3.

Mohamed Tijani (FK Teplice): Sešívaný stoper se pomalu stává pilířem teplické defenzivy. Ani při svém třetím startu za Severočechy nepoznal hořkost porážky a spolehlivým výkonem ve středu tříčlenné defenzivy sklářů pomohl k důležitému vítězství nad trápící se Karvinou.

Primeira Liga

Petar Musa (Boavista FC): Chorvatský útočník o víkendu bodoval už ve čtvrtém zápase v řadě. Po posledních třech utkáních, ve kterých se prosadil gólově, se tentokrát na remíze 2:2 se silnou Benficou podílel asistencí na první gól Boavisty.

Aktuálně

Hráči na hostování: Dva body Fily i muž utkání Icha

10. 5. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Deset slávistů v nominaci na EURO U17

10. 5. 2024
Slávisté míří na EURO U17. Sešívaní se představí v české i slovenské reprezentaci. První utkání ve skupině A sehrají Češi 20. května s domácím Kyprem.

Hvězdné přání. Láska nezná hranice

10. 5. 2024
Ivo, oddaný fanoušek Slavie a pečující manžel, jehož životní příběh symbolizuje láska a odhodlání. Už více než čtvrt století se Ivo stará o manželku trpící ALS. Díky projektu „Hvězdných přání“ mohl i s manželkou strávit nezapomenutelný den plný fotbalových emocí a vzájemné podpory.

Další články