Hráči na hostování: Júsuf přihrál na vítězný gól, Alijagič nejlepším střelcem | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Júsuf přihrál na vítězný gól, Alijagič nejlepším střelcem

Jak se v uplynulém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Patrik Hellebrand (SK Dynamo České Budějovice): Proti Mladé Boleslavi odehrál mladý středopolař více jak hodinu hry. Z pozice defenzivního záložníka rozdával přesné balony, dozadu také pracoval spolehlivě a přispěl tak k cennému vítězství 2:1.

Mick van Buren (SK Dynamo České Budějovice): Nizozemský útočník potvrdil proti Středočechům skvělou formu z posledních zápasů a na těsném vítězství se podílel asistencí na rozhodující gól. V 62. minutě dlouhým balonem nalezl dobře nabíhajícího Mršiće, který propálil Šedu a rozhodl tak o důležité výhře. Jen o několik minut později byl Mick van Buren střídán, na trávníku jej nahradil čerstvý Brandner.

Ondřej Karafiát (FK Mladá Boleslav): Šestadvacetiletý stoper odehrál proti Českým Budějovicím celý zápas, i přes svůj aktivní výkon na levé straně tříčlenné obrany však nezabránil těsné prohře hostů 1:2.

Tomáš Malínský (FK Jablonec): Zkušený křídelník nastoupil proti Zlínu v základní sestavě a při bezbrankové remíze vydržel na trávníku až do nastaveného času, kdy byl střídán Surzynem. Do statistik se zapsal žlutou kartou, kterou od rozhodčího uviděl v úvodu druhého poločasu.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Podruhé v řadě byl mladý útočník či záložník fanoušky Severočechů zvolen hráčem utkání. V domácím duelu s Bohemians odehrál téměř celý zápas a vypracoval si v něm hned několik skvělých příležitostí, pokaždé ale ztroskotal na výborně chytajícím Bačkovském střežícím prostor mezi třemi tyčemi hostující brány.

Júsuf (FC Slovan Liberec): Bahrajnský útočník odehrál proti Bohemians další povedený zápas. Do duelu s Pražany nastoupil v základní sestavě a aktivní hrou na hrotu pomohl domácím k vytvoření řady šancí i vstřelení prvního gólu. V 73. minutě totiž po rohovém kopu prodloužil míč na kopačky neobsazeného Chaluše, který bez rozpaků otevřel skóre. Střídán byl urostlý forvard v 88. minutě, kdy přenechal místo čerstvému Faškovi.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Denis Alijagič (FC Sellier & Bellot Vlašim): Stále teprve osmnáctiletý útočník a nejlepší střelec druhé ligy vsítil v Třinci jedinou branku zápasu a výrazně tak pomohl Vlašimi k upevnění pozice na předních příčkách tabulky. Gól vstřelil už v šesté minutě, kdy po krásné kombinační akci propálil Adamušku. V dalším průběhu utkání mohl velký talent sešívaných skórovat ještě dvakrát, v dobrých pozicích ale nejprve nemířil přesně a následně byl pozorným domácím gólmanem vychytán.

Jakub Křišťan (FC Sellier & Bellot Vlašim): Opora středové řady Vlašimi odehrála proti Třinci tentokrát pouze necelou hodinu, osm minut po startu druhé půle byla střídána čerstvým Kozlem. Do statistik se mladý reprezentant zapsal žlutou kartou, kterou obdržel ve 25 minutě.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): Slovenský záložník mohl na hřišti Slezanů skórovat, krátce po startu druhé půle ale ranou z dobré pozice poslal míč pouze do míst, kde se nacházel připravený Adamuška. V další příležitosti o několik minut později zamířil ofenzivě laděný středopolař těsně nad. Střídán byl v 89. minutě, kdy přepustil místo defenzivnějšímu Zukalovi.

Denis Višinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): I další velká naděje sešívaných strávila na třineckém trávníku skoro celé utkání, i přes aktivní výkon se ale tentokrát bodově neprosadila.

Filip Prebsl (FC Sellier & Bellot Vlašim): Teprve osmnáctiletý obránce odehrál na postu stopera celé utkání, ve kterém spolehlivým výkonem zabránil domácím skórovat a přispěl tak k cenné výhře.

Michal Hošek (FC Sellier & Bellot Vlašim): Na levém beku odehrál třiapadesát minut hry, ve 32. minutě viděl od rozhodčího čtvrtou žlutou kartu v sezoně a příští soutěžní utkání se jej tak nebude týkat.

Matyáš Vágner (FC Sellier & Bellot Vlašim): Do sestavy se vrátil po dlouhé pauze způsobené zraněním, proti Třinci ale nebyla chybějící herní praxe znát. Osmnáctiletý brankář pochytal čtyři střely domácích, zaskvěl se zejména v 77. minutě, kdy skvělým zákrokem vychytal osamoceného Bolfa. V utkání si tak nakonec připsal čisté konto a velkou měrou se podílel na cenném vítězství 1:0.

Tomáš Vlček (FC Vysočina Jihlava): Jihlavané po třech zápasech bez výhry zvítězili nad Vyškovem, na cenném výsledku se podílel i dvacetiletý stoper sešívaných. Ten v obraně předvedl další spolehlivý výkon, který vyústil ve třetí čisté konto v řadě.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články