Hráči na hostování: Skóroval Sýkora, Vantruba vychytal nulu | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Skóroval Sýkora, Vantruba vychytal nulu

Ze slávistů na hostování v minulém týdnu vynikl nejvíce gólový Jan Sýkora v Jablonci a Martin Vantruba, který zajistil první body pro Pohronie.

FORTUNA:LIGA

Jan Sýkora (FK Jablonec): Šikovný univerzál se po zapojení Jana Kroba do sestavy Jablonce posunul o linii výše a vyměnil pozici levého obránce na levého záložníka. Díky tomu se mohl daleko častěji zapojovat do útočných výbojů Jablonce, z nichž jeden hned v 9. minutě utkání v Českých Budějovicích zakončil gólem po přihrávce Martina Doležala. Ani jeho třetí gól v posledních dvou ligových zápasech však na výhru nestačil, o remízu se po přestávce postaral budějovický Benjamin Čolič.

Jan Matoušek (FK Jablonec): Ani tentokrát nechyběl Jan Matoušek v základní sestavě Jablonce a svojí rychlostí a souhrou s Janem Sýkorou dělal Českým Budějovicím spoustu problémů. V samotném závěru utkání se například po centru svého kolegy ze Slavie z levé strany dostal ke střele v pokutovém území. Tento pokus, ani žádný jiný se ale tentokrát gólově neujal.

Jakub Jugas (FK Jablonec): Pro utkání v Českých Budějovicích se Jakub Jugas přesunul na pravý kraj obrany, kde měl za úkol bránit především výpady Matěje Mršiče podporované Jiřím Kladrubským. Ze hry domácím vstřelit branku nedovolil. O jedinou branku Českých Budějovic se postaral výtečně kopnutým přímým kopem Benjamin Čolič.

Petar Musa (FC Slovan Liberec): Mladý chorvatský forward nastoupil podruhé za sebou v základní sestavě Severočechů, tentokrát byli soupeřem fotbalisté Olomouce. Na hřišti strávil Petar Musa 52. minut, a i přes snaživý výkon v útoku se mu nepodařilo prosadit. Následně uvolnil místo Janu Kuchtovi.

Jan Kuchta (FC Slovan Liberec): Po dvou prosezených utkáních na lavičce se svého debutu v libereckém dresu konečně dočkal i Jan Kuchta, kdy krátce po přestávce nahradil Petara Musu. Netrvalo dlouho a mohl být svůj první soutěžní start v letošní sezoně vyšperkovat vyrovnávacím gólem. V 57. minutě mu v tom však skvělým zákrokem zabránil olomoucký Michal Reichl.

Marko Alvir (1. FK Příbram): Chorvatský záložník doposud v této sezoně nechyběl v základní sestavě Příbrami a utkání čtvrtého kola FORTUNA:LIGY na hřišti Sparty nebylo výjimkou. Za stavu 2:0 pro domácí se dostal po rohovém kopu do velké šance, hlavou ale branku minul. On, ani žádný jeho spoluhráč branku vstřelit nedokázal a Příbram prohrála 0:3.

Fortuna liga (Slovensko)

Martin Vantruba (FK Pohronie): Mladý gólman nechyběl v brance Pohronie ani ve třetím kole slovenské Fortuna ligy, které dopadlo o poznání lépe než to minulé. Ačkoliv domácí Rožumberok vyprodukoval výrazně více střel než hosté, Martin Vantruba za svá záda míč ani jednou nepropustil a díky vlastnímu gólu hráče Rožumberoku v samotném závěru si jeho tým připsal první body letošní sezony.

FOTBALOVÁ NÁRODNÍ LIGA (FNL)

Martin Otáhal (FK Slavoj Vyšehrad): Vyšehradská jednička odehrála ve Vítkovicích celé utkání a zaskvěla se několika skvělými zákroky. Čtyřikrát však inkasovala a nedokázala tak odvrátit prohru Vyšehradu ve třetím kole ČFL.

Václav Pardubský (FK Slavoj Vyšehrad): Mladý obránce byl smolařem utkání. V 63. minutě si totiž míč nešťastně srazil do vlastní brány. Ztracené vedení se Vyšehradu už obnovit nepodařilo. Naopak ještě dvakrát inkasoval.

Vojtěch Mareš (FK Slavoj Vyšehrad): Levý bek strávil na hřišti celé utkání. V 71. minutě za stavu 2:3 se po rohovém kopu ocitl sám v zajímavé hlavičkové příležitosti. Zdramatizovat utkání se mu ale nepodařilo.

Jan Vejvar (FK Slavoj Vyšehrad): S devítkou na zádech nastoupil od úvodního hvizdu na levém křídle. Bodově se ale neprosadil a byl v 68. minutě vystřídán Michalem Ratajem.

Libor Drozda (FK Slavoj Vyšehrad): Ve stoperské dvojici se zkušeným Ondřejem Švejdíkem odehrál celých 90 minut.

Ondřej Žežulka (FK Slavoj Vyšehrad): Dvacetiletý záložník nastoupil ve Vítkovicích v základní sestavě Slavoje. V 76. minutě byl pak vystřídán Lukášem Veselým.

Lukáš Veselý (FK Slavoj Vyšehrad): Na hřiště se mladý záložník dostal v 76. minutě, kdy nahradil Ondřeje Žežulku.

Tomáš Freit (FK Slavoj Vyšehrad) strávil utkání pouze na lavičce náhradníků.

Tomáš Vlček (FK Ústí nad Labem): Mladý stoper, který minulou sezonu strávil s A-týmem Slavie, nastoupil v domácím utkání proti Prostějovu poprvé v základní sestavě Ústí nad Labem. Jeho tým inkasoval pouze jednou, a to po standardní situaci ze 78. minuty. Díky třem gólům v druhém poločasu se však na konci mohl se svými spoluhráči radovat z prvního vítězství v sezoně.

Matěj Valenta (FK Ústí nad Labem): Vytáhlý záložník nastoupil proti Prostějovu stejně jako jeho slávistický kolega v základní sestavě. V 80. minutě, tedy ještě za nerozhodného stavu, ustoupil místo na hrací ploše nigerijskému útočníku Fortune Basseyovi.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články