Hráči na hostování: Vítězný gól Červa, Musa má dvě asistence | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Vítězný gól Červa, Musa má dvě asistence

Jak se v uplynulém týdnu dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem přehledu.

Bundesliga

Petar Musa (Union Berlín): Chorvatský útočník nastoupil do zápasu proti Brémám ve 46. minutě za stavu 0:0 a skvělým výkonem korunovaným dvěma asistencemi pomohl domácím k cennému vítězství 3:1. Člen chorvatské reprezentační jednadvacítky nejprve v 53. minutě prodloužil hlavou míč na kopačky Pohjanpala, který vsítil svůj druhý gól v zápase, o čtvrt hodiny později pak přesným pasem za obranu vyzval stejného hráče k dokonání hattricku.

FORTUNA:LIGA

Jaroslav Zelený (FK Jablonec): Obránce, který v letošní sezoně kromě zápasu se Slavií nevynechal jediné ligové utkání, nastoupil i v Českých Budějovicích na svém tradičním postu stopera. Spolehlivou hrou v defenzivě pomohl Severočechům k hladkému vítězství 2:0. Do statistik se zapsal žlutou kartou, kterou uviděl ve 34. minutě.

Ondřej Karafiát (FC Slovan Liberec): Na hřišti Mladé Boleslavi nastoupil při zranění Jakuba Jugase v základní sestavě na postu stopera. I díky jeho spolehlivému výkonu udržel Slovan čisté konto a zvítězil těsně 1:0.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Na hrotu útoku odehrál v zápase s Boleslaví přes hodinu hry, během které se ale výrazněji neprosadil a ani tentokrát se mu nepodařilo skórovat.

Laco Takács (FK Mladá Boleslav): Zkušený defenzivní hráč nastoupil do utkání proti Severočechům na postu defenzivního záložníka. Největší šanci ke skórování měl v závěru prvního poločasu, svoji ránu z dobré pozice ale nedokázal vměstnat mezi tři tyče Knoblochovy brány. I proto Mladá Boleslav nakonec silnému soupeři těsně podlehla.

Tomáš Malínský (FK Mladá Boleslav): Do duelu se Slovanem naskočil v průběhu druhé půle s cílem otočit nepříznivě se vyvíjející skóre, gólově se prosadit a odvrátit porážku domácích se mu ale nepodařilo.

Patrik Hellebrand (SFC Opava): Mladý záložník se po měsíčním zranění vrátil na ligové trávníky, do utkání na hřišti Sparty naskočil v 59. minutě za stavu 3:0 pro letenské. Svojí aktivitou pomohl Slezanům zdramatizovat průběh duelu a vsítit dvě branky, bodový zisk byl ale nad síly Opavy a utkání skončilo vítězstvím domácích 4:2.

Nehráli:

Jakub Jugas, Mohamed Tijani (oba FC Slovan Liberec), Daniel Kosek, Lukáš Pokorný (Bohemians 1905)

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Lukáš Červ (FC Vysočina Jihlava): V zápase na hřišti Blanska strávil na trávníku celé utkání a významnou měrou přispěl k vítězství Vysočiny. V 86. minutě totiž vzal na svá bedra tíhu okamžiku, proměnil nařízený pokutový kop a vsítil tak vítězný gól hostů.

Tomáš Vlček (FC Vysočina Jihlava): Stejně jako Lukáš Červ, i talentovaný obránce odehrál na trávníku Blanska celý zápas. Spolehlivou prací v defenzivě pomohl Jihlavě k zisku cenných tří bodů. Do statistik se kromě jiného zapsal žlutou kartou, kterou uviděl těsně před koncem první půle.

Jakub Křišťan (FC Sellier & Bellot Vlašim): Proti silné Dukle odehrál na pozici levého záložníka celý zápas, ve kterém aktivním výkonem přispěl k zisku bodu za remízu 1:1.

Jakub Jurásek (FC Sellier & Bellot Vlašim): Mladý ofenzivní univerzál naskočil do utkání s Pražany v úvodu druhého poločasu za stavu 1: pro domácí. I díky jeho ofenzivním snahám dokázali hosté v 66. minutě vyrovnat a dotáhnout utkání alespoň k remíze.

Jan Vejvar (FC Slavoj Vyšehrad): Proti Třinci naskočil na trávník v 67. minutě, se svými spoluhráči už ale nedokázal odvrátit nepříznivě se vyvíjející skóre a jasnou porážku 0:3.

Václav Šilhan (FK Varnsdorf): V domácím zápase s Táborskem naskočil na trávník v 82. minutě s cílem pomoci otevřít skóre zápasu, výrazněji se ale neprosadil a utkání skončilo remízou 0:0.

Nehráli:

Filip Prebsl (FK Viktoria Žižkov), Jakub Markovič (FC Sellier & Bellot Vlašim), Martin Otáhal, Michal Vaněk (oba FC Slavoj Vyšehrad)

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články