Hráči na hostování: Zářil Sýkora, radoval se i Alvir | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Zářil Sýkora, radoval se i Alvir

V uplynulém týdnu se ze všech hráčů na hostování jednoznačně nejvíce blýskl dvěma góly Jan Sýkora. Z vítězství se také radoval Marko Alvir a hráči ve službách Vyšehradu.

FORTUNA:LIGA

Jan Sýkora (FK Jablonec): Šikovný univerzál začal utkání proti Slovácku na levém beku. Defenzivní povinnosti mu však rozhodně nezabraňovaly podporovat rychlé brejky Jablonce, na jejichž konci se sám dvakrát radoval ze vstřelené branky. V obou případech pohledné akce svého týmu zakončil přesným dloubáčkem a podílel se tak významně na demolici Slovácka 6:0.

Jakub Jugas (FK Jablonec): Ve stoperské dvojici s Tomášem Břečkou odehrál proti Slovácku celé utkání. S útočnými výpady Slovácka si společně se svými kolegy z obrany dokázal poradit a udržet tak na konci nulu.

Jan Matoušek (FK Jablonec): Na pozici podhrotového hráče odehrál 81 minut. I přes svoji typickou aktivitu se tentokrát neprosadil. Následně byl na hřišti nahrazen Tomášem Pilíkem.

Marko Alvir (1. FK Příbram): I potřetí za sebou nastoupil Marko Alvir v základní sestavě Příbrami, tentokrát proti Bohemians. Dokázal si vypracovat řadu střeleckých příležitostí, významně se pak podílel na druhém gólu Příbrami, na jehož konci bylo zakončení Michala Škoda. Ačkoliv se ale sám neprosadil, po zápase nemusel rozhodně smutnit – Příbram nakonec doma zvítězila 3:2.

Petar Musa (FC Slovan Liberec): Odměnou za gól proti Plzni z minulého kola byl pro mladého chorvatského forwarda první start v základní sestavě Liberce. Proti zlínským stoperům Buchtovi s Hlinkou se ale prosadit nedokázal a byl po 65 minutách vystřídán Jakub Peškem. Ani ten však prohru Liberce neodvrátil.

Jan Kuchta (FC Slovan Liberec) do zápasu proti Zlínu z lavičky nezasáhl.

FORTUNA LIGA (Slovensko)

Martin Vantruba (FK Pohronie): Mladý gólman si ve druhém kole slovenské ligy připsal první start v dresu Pohronie. Nutno však říct, že na něj nebude vzpomínat nejlépe. Kvůli neefektivitě svých spoluhráčů v útoku a neorganizovanosti obranné řady před ním prohrálo Pohronie v Dunajské Stredě vysoko 1:5. Nebýt Martina Vantruby a jeho několika zákroků, mohl být ale rozdíl ještě markantnější.

FOTBALOVÁ NÁRODNÍ LIGA (FNL)

Martin Otáhal (FK Slavoj Vyšehrad): Vyšehradská jednička nechyběla mezi tyčemi ani tentokrát a významně se do statistik zápasu zapsala v 69. minutě. Po faulu Libora Drozdy dostal výhodu pokutového kopu ústecký Krátký. Martin Otáhal ale reflexivním zákrokem nohou změnu skóre a dramatizaci utkání za stavu 2:0 pro Slavoj nepřipustil.

Jan Vejvar (FK Slavoj Vyšehrad): S devítkou na zádech se proti Ústí zasloužil o vítězný gól. V 66. minutě využil zaváhání protihráčů v rozehrávce, dostal se k zakončení a uklidil míč za záda Tvrdoně. V 73. minutě ustoupil místo na hřišti Ondřeji Žežulkovi.

Libor Drozda (FK Slavoj Vyšehrad): Na stoperu odehrál celé utkání po boku zkušeného Ondřeje Švejdíka. Ve druhém poločase dostalo Ústí po jeho faulu možnost penalty, kterou naštěstí pro mladého obránce Otáhal vychytal.

Václav Pardubský (FK Slavoj Vyšehrad): Strávil celé utkání proti Ústí nad Labem na kraji obrany.

Vojtěch Mareš (FK Slavoj Vyšehrad): Mladý obránce si i ve druhém kole FNL připsal rovněž jako Václav Pardubský plnou porci minut.

Lukáš Veselý (FK Slavoj Vyšehrad): V záložní řadě odehrál 60 minut. Za stavu 1:0 pro Slavoj byl následně vystřídán Tomášem Čvančarou.

Ondřej Žežulka (FK Slavoj Vyšehrad): Na hřiště se podíval 18 minut před koncem, kdy vystřídal střelce druhého gólu Jana Vejvara. I přes tuto krátkou porci minut stihl být u dvou gólů svého týmu.

Matěj Valenta (FK Ústí nad Labem): Do utkání proti Vyšehradu nastoupil v základní sestavě ústeckých. Za nepříznivého stavu byl ale v rámci snah o vyrovnání nahrazen v 66. minutě útočníkem Lukášem Matějkou. 

Tomáš Freit (FK Slavoj Vyšehrad) utkání strávil pouze na lavičce náhradníků.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články