Hráči na hostování: Zelený na stoperu táhne Jablonec | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Zelený na stoperu táhne Jablonec

Jak se v uplynulých sedmi dnech dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem tradičním přehledu.

Bundesliga

Petar Musa (Union Berlín): V utkání na hřišti Wolfsburgu nastoupil v základní sestavě, gólově se ale neprosadil a v 68. minutě byl za stavu 2:0 pro domácí střídán Krusem. Union utkání nakonec prohrál jasně 0:3.

FORTUNA:LIGA

Jaroslav Zelený (FK Jablonec): Zkušený fotbalista nastoupil proti Teplicím na postu stopera, v utkání se prezentoval tradičně spolehlivým výkonem a pomohl k vítězství domácích 4:1. Ve střední obraně z něj v průběhu sezony vyrostl lídr jablonecké defenzivy. V průběhu sezony stihl nasbírat druhý největší počet obranných soubojů a 252 z nich vyhrál, což je třetí nejvyšší číslo v celé lize. V počtu získaných míčů mu mezi ligovými hráči patří taktéž skvělá jedenáctá příčka, ve třiceti odehraných zápasech navíc viděl pouze dvě žluté karty.

Patrik Hellebrand (SFC Opava): Jednadvacetiletý záložník odehrál proti Zlínu téměř osmdesát minut ve kterých aktivním výkonem pomohl Slezanům k remíze 1:1.

Jakub Jugas (FC Slovan Liberec): Čerstvě devětadvacetiletý stoper odehrál na hřišti Bohemians celé utkání, Severočechům však tentokrát k výhře nepomohl a Slovan padl na půdě Klokanů jasně 0:3.

Ondřej Karafiát (FC Slovan Liberec): Sešívaný středopolař strávil na trávníku v Ďolíčku téměř osmdesát minut hry. Po více jak hodině hry vytvořil zřejmě největší šanci Liberce v utkání, svoji ránu ale poslal pouze do břevna domácí brány. Do statistik se zapsal svojí osmou žlutou kartou v sezoně, kterou viděl v 68. minutě.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Třiadvacetiletý útočník naskočil do utkání proti Klokanům v 58. minutě, ani svojí aktivitou však nedokázal pomoci Slovanu ke vstřelení branky.

Daniel Kosek (Bohemians 1905): Do vítězného duelu proti Liberci naskočil v 88. minutě a v závěrečných minutách pomohl zelenobílým ubránit pohodlné vedení.

Nehráli:

Laco Takács, Tomáš Malínský (oba FK Mladá Boleslav), Mohamed Tijani (FC Slovan Liberec)

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Martin Otáhal (FC Slavoj Vyšehrad): V utkání s Varnsdorfem čelil sedmi střelám na bránu, za svá záda pustil celkem dva míče a domácí prohráli těsně 1:2.

Michal Vaněk (FC Slavoj Vyšehrad): Dvacetiletý záložník naskočil do utkání s Varnsdorfem v 66. minutě za stavu 1:0 pro domácí, se spoluhráči ale nedokázal udržet těsné vedení. Po pěti minutách na trávníku se do statistik zapsal žlutou kartou.

Jan Vejvar (FC Slavoj Vyšehrad): Stejně jako Michal Vaněk, i sešívaný útočník nastoupil do zápasu se Severočechy v 66. minutě, kdy mu místo přepustil střídající Kříž. Ani on však nedokázal pomoci Vyšehradu udržet těsné vedení.

Jakub Křišťan (FC Sellier & Bellot Vlašim): Teprve osmnáctiletá naděje Slavie odehrála ve středu zálohy celé utkání proti silnému Žižkovu, kterému ale Středočeši podlehli jasně 1:3.

Matěj Jurásek (FC Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný křídelník nastoupil do zápasu na hřišti pražské Viktorie v základní sestavě, i přes tradičně aktivní výkon se ale tentokrát gólově neprosadil a v 74. minutě byl za stavu 2:1 pro domácí střídán Firbacherem.

Lukáš Červ (FC Vysočina Jihlava): Na hřišti Táborska odehrála opora Jihlavy celé utkání, ve které spolehlivým výkonem pomohla k remíze 2:2.

Tomáš Vlček (FC Vysočina Jihlava): Mladý obránce a pilíř jihlavské defenzivní řady odehrál proti Táborsku celé utkání, soupeři dovolil vsítit dvě branky a zápas tak skončil dělbou bodů za remízu 2:2.

Nehráli:

Vojtěch Šilhan (FK Varnsdorf), Filip Prebsl (FK Viktoria Žižkov), Jakub Markovič (FC Sellier & Bellot Vlašim)

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články