Informace k zápasu UEFA Youth League v Barceloně | SK Slavia Praha
Více

Informace k zápasu UEFA Youth League v Barceloně

Chystáte se na cestu do Barcelony podpořit sešívané ve čtvrtém zápasu základní skupiny Ligy mistrů proti FC Barcelona? Přijďte se podívat i na zápas U19 v UEFA Youth League - mládežnické Lize mistrů.

Tým U19 odehraje čtvrtý zápas základní skupiny UEFA Youth League proti Barceloně 5. listopadu od 14:00 ve slavné akademii La - Masia na stadionu Johan Cruyff Estadi (Sport Centre Ciutat Csportiva, Passeig del Canal 32, 08970, Sant Joan Despi, Spain).

Vstupenky na zápas Youth League v Barceloně jsou ZDARMA. Je ovšem nutné si vstupenku vyzvednout na pokladně, která se nachází za vstupem B. Sektor pro hosty se nachází následně na protilehlé straně stadionu u vchodu G, brány 3.

Stadion, na kterém odehraje utkání U19, je vzdálen pouhých 15 minut jízdy autem a 30 minut hromadnou dopravou od Camp Nou, na kterém se uskuteční hlavní zápas Ligy mistrů mezi Slavií a Barcelonou.

Juniorská liga UEFA byla na evropské scéně poprvé představena v sezoně 2013/2014. Soutěž ročníků U19 je prvním mládežnickým turnajem UEFA na klubové úrovni. Na základě žádosti Evropské klubové asociace se tento projekt zaměřuje na další rozvoj mládežnického fotbalu na profesionální klubové úrovni, prohloubení vazeb mezi mládežnickými a prvními týmy a nabídnutí jedinečných mezinárodních zkušeností a soutěžních zápasů pro mládež.

Nejúspěšnějšími týmy této soutěže jsou Barcelona a Chelsea, každý se dvěma trofejemi. Chelsea zvítězila v letech 2015 a 2016, Barcelona vyhrála úvodní ročník soutěže v roce 2014 a druhou trofej získala v roce 2018. Současným obhájcem titulu je portugalské Porto, které ve finále v dubnu 2019 porazilo Chelsea 3:1. Z českých zástupců byla v soutěži nejúspěšnější Příbram, která se v sezoně 2015/2016 probojovala až do osmifinále.

Juniorské ligy UEFA se celkově účastní 64 týmů, které jsou rozděleny na dvě části. Polovina týmů následuje časový program a rozpis zápasů dle losu prvních týmů z Ligy mistrů. Do této části spadá i Slavia, tým U19 se tedy utká se stejnými soupeři jako “A-tým“ – Inter Milan, Barcelona a Borussia Dortmund. Zbylých 32 účastníků tvoří vítězové domácích mládežnických soutěží, jejichž “Áčka“ se nedokázala kvalifikovat do Ligy mistrů. Semifinále a finále Juniorské ligy UEFA se každoročně odehraje na Colovray stadionu ve švýcarském Nyonu.

Partnerem SK Slavia Praha pro UEFA Youth League je SEZAKO.

Aktuálně

Hráči na hostování: Dva body Fily i muž utkání Icha

10. 5. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Deset slávistů v nominaci na EURO U17

10. 5. 2024
Slávisté míří na EURO U17. Sešívaní se představí v české i slovenské reprezentaci. První utkání ve skupině A sehrají Češi 20. května s domácím Kyprem.

Hvězdné přání. Láska nezná hranice

10. 5. 2024
Ivo, oddaný fanoušek Slavie a pečující manžel, jehož životní příběh symbolizuje láska a odhodlání. Už více než čtvrt století se Ivo stará o manželku trpící ALS. Díky projektu „Hvězdných přání“ mohl i s manželkou strávit nezapomenutelný den plný fotbalových emocí a vzájemné podpory.

Další články