Informace pro fanoušky cestující do Sevilly (AKTUALIZOVÁNO) | SK Slavia Praha
Více

Informace pro fanoušky cestující do Sevilly (AKTUALIZOVÁNO)

Ve čtvrtek 7. března odehrajeme první zápas Evropské ligy v Seville. Přečtěte si bližší informace k organizaci utkání a prodeji vstupenek.

Doporučujeme všem fanouškům pečlivě přečíst tento článek, především sekci o vstupu a pobytu na stadionu.

Vstupenky

Vstupenky byly v prodeji od soboty 2. března do pondělí 4. března, jejich cena byla 910 Kč a každý fanoušek mohl koupit najednou maximálně 6 vstupenek.

Formulář pro nákup vstupenek na venkovní zápas se Sevillou naleznete  zde.

Sevilla

Sevilla je čtvrté největší město Španělska a také hlavní město provincie a celé Andalusie. Je to domov flamenca a býčích zápasů. Město je přezdívané pro svou krásu perlou Andalusie a je s třetí největší katedrálou v Evropě a s překrásným romantickým zámkem v maurském slohu, kde jsou uložené ostatky Kryštofa Kolumba.

V Seville mají sídlo dva slavné fotbalové kluby s historickou prvoligovou příslušností v La Lize. Je to Betis Sevilla a jeho mnohem slavnější rival FC Sevilla, nejen současný soupeř Slavie, ale také neúspěšnější klub v historii Evropské ligy!

Turistické aktivity můžete vybírat zde.

Přehled restaurací pak najdete tady.

Chování ve městě

Některé místní fanouškovské skupiny jsou známé tím, že si s fanoušky hostí neberou servítky, shodou náhod však jen na domácích zápasech. Doporučujeme proto chodit po městě bez slávistických symbolů a nijak na sebe neupozorňovat.  

Po zkušenostech s chováním španělské policie ve Villarrealu doporučujeme v případě jakýchkoliv problémů ve městě či na stadionu s policií nediskutovat a naopak poslouchat jejich pokyny. 

POZOR! Předzápasové setkání ani společný pochod fanoušků nakonec nebude. Na stadion se tedy přesuňte individuálně po vlastní ose. Z centra se na stadion dostanete celkem snadno pěšky, třeba z Plaza de España je to na stadion 30 minut chůze. Každopádně pro příchod na stadion doporučujeme jít ulicí Eduardo Dato. Naopak důrazně varujeme před cestou severně od stadionu. Dbejte také na své klubové symboly, vlajky atd., popřípadě zvažte, zda si je neobléknout až na stadionu.

Parkování

Stadion se nachází v centru města a nejsou u něj žádná parkovací místa. Doporučujeme parkovat v okolních obchodních centrech či parkovacích domech a dopravit se na stadion hromadnou dopravou nebo taxi.

Stadion

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán je stadion postavený v roce 1958 a několikrát rekonstruovaný. Aktuální kapacita je 43 883 diváků a sektor hostí čítá 2 000 míst. Stadion hostil 2 zápasy mistrovství světa 1982. Mnohem zajímavější však je, že španělská reprezentace na tomto stadionu nikdy neprohrála, čímž se nemůže pochlubit žádný jiný stadion ve Španělsku.

Jedná se o nekuřácký stadion. K dispozici není žádná úschovna.

ZMĚNA! Stadion otevírá své brány 90 minut před začátkem zápasu, tedy v 17:25. Vstup na stadion do sektoru hostí je vchodem č.11, níže jej naleznete na fotce.

Před vstupem na stadion

Fanoušky čeká dvojitá bezpečnostní kontrola. Nejdříve se u vstupu do sektoru hostů podrobí klasické bezpečnostní kontrole, následovat bude kontrola ze strany policie, která k hledání pyrotechniky používá speciálně vycvičené psy. Při nalezení jakékoliv pyrotechniky navíc udělí pokutu ve výši 3 000 euro.

Do hlediště je zakázáno vnášet předměty, jejichž váha či objem je více než 500 g nebo ml a mohly by být vhozeny na hrací plochu. Dále pak jídlo, nápoje, pyrotechniku, zbraně, drogy, jakékoliv skleněné, kovové keramické či dřevěné nádoby, vlajkové tyče, spreje, parfémy, alkoholické nápoje, zapalovače, lepenku, atp. Zakázané jsou i velké batohy, profesionální kamery, fotoaparáty a jakékoliv samolepky. Úschovna na stadionu není, nechte si tedy zavazadla a nepovolené předměty na hotelech či v autech.

Pobyt v sektoru

Vstupenky pro naše fanoušky jsou do sektorů  S44 a S46 a prodávají se pouze v Edenu od soboty 2. do pondělí 4. března. Sektory jsou průchozí. 

Vlajky na tyči povolené nejsou, vlajky k přivázání ( bannery) ano. Povolené jsou vlajky do rozměrů 2 x 3 metry, je potřeba je však přihlásit (rozměr, druh materiálu a fotku) na slo@slavia.cz do úterý 5. března. Vlajky větší než 2 x 3 metry je potřeba schválit ze strany domácího klubu. K tomu je kromě rozměrů a fotky potřeba doložit certifikaci o nehořlavosti. PIšte taktéž na slo@slavia.cz do úterý 5. března-

Nápoje se v sektoru prodávají pouze nealkoholické a platit lze eury v hotovosti. Celý sektor je pod kamerovým dohledem policie. 

Výjezdy fanouškovských organizací

Pokud se chystáte na výjezd s  Odborem přátel, doporučujeme se s dotazy obrátit nejdříve na ně, popř. na cestovní kancelář.

Kontaktní osoba pro případ nouze

Fanouškům bude přímo v Seville od úterního odpoledne k dispozici kontaktní osoba Slavie pro fanoušky Martin Benda na emailu  martin.benda@slavia.cz, tel. čísle +420 728 802 963 a twitterovém účtu SLO pro fanoušky. Můžete se na něj obracet v případě ztráty vstupenky nebo ohledně otázek spojených přímo se zápasem.

Pro případ ztráty dokladů a jiných urgentních záležitostí je fanouškům k dispozici České velvyslanectví v Madridu (adresa: Avenida Pío XII, 22-24, 28016 Madrid), telefonní číslo je +34 91 353 1897.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články