Jan Sýkora odchází do Polska. Slavia mi splnila sny, říká | SK Slavia Praha
Více

Jan Sýkora odchází do Polska. Slavia mi splnila sny, říká

Jan Sýkora po třech a půl letech opouští Slavii. Jeho další kariérní kroky míří do polského Lechu Poznaň.

Jan Sýkora opouští po třech a půl letech Slavii a přestupuje do polského Lechu Poznaň, se kterým podepsal čtyřletou smlouvu.

Levonohý záložník odehrál za Slavii 56 soutěžních zápasů, ve kterých vstřelil 7 gólů a připsal si 15 asistencí. Jedna akce ale zůstane slávistickým fanouškům v paměti především. Na začátku března 2017 v klíčovém utkání sezony proti Plzni posadil míč z rohu na hlavu Michalu Frydrychovi, který Slavii nasměroval k titulu. V další sezoně si zahrál skupinu Evropské ligy a dokráčel společně se Slavií k zisku poháru. Následovala ale zranění a následná hostování. Sezonu 2018/19 dohrál Jan Sýkora v Liberci, ročník následující pak strávil v Jablonci. Během svého působení ve Slavii si rovněž připsal 7 ze svých dosavadních 10 startů za seniorskou reprezentaci.

„Honza Sýkora toužil po svém prvním zahraničním angažmá. Lech Poznaň o něj měl dlouhodobý zájem, který nyní vyvrcholil. Jedná se o největší přestup v historii polského klubu. Honzovi přejeme v jeho novém angažmá hodně štěstí a děkujeme mu za to, co pro Slavii udělal. Zejména při prvním titulu byl jeho podíl na úspěchu obrovský a všichni si jej jistě budeme pamatovat,“ okomentoval odchod a poděkoval za jeho služby člen představenstva Jiří Bílek.

Se Slavií se mi splnily sny, budu na to vždy vzpomínat

Poslední rok a půl strávil Jan Sýkora na hostováních, radostně tak vzpomíná především na první polovinu svého působení, během které byl jedním z klíčových článků sešívané sestavy. „Do Slavie jsem šel s nějakými cíli, nějakými sny. A ty se mi tu splnily. Okusil jsem, jaké to je vyhrát ligu a pohár. Zahrál jsem si před plnými tribunami v Edenu evropské poháry. Za to Slavii velmi děkuji. Byl jsem tu šťastný, ale teď je přede mnou další etapa. Klukům budu moc držet palce, aby jim tato sezona vyšla aspoň stejně jako ta minulá, aby byli všichni zdraví a dál úspěšní. Za to, co jsem tu zažil, všem obrovsky děkuji. Být v největším klubu v Česku bylo krásné. Budu na to vždy vzpomínat,“ řekl v posledním rozhovoru pro Slavia TV. 

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články