Jan Sýkora odletěl se Slavií do Číny | SK Slavia Praha
Více

Jan Sýkora odletěl se Slavií do Číny

PRAHA/LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA – S kádrem, který je aktuálně na cestě do Číny, nastoupila do letadla i nejnovější posila. Do Slavie přichází reprezentant Jan Sýkora.
Jan Sýkora dostal povolení se připravovat společně se sešívanými. Jeho přestup do Slavie by měl být dotažen v následujících dnech či hodinách.

Třiadvacetiletý univerzál přichází do Edenu ze Slovanu Liberec. S fotbalem začínal v FC Švihov, následně přešel do týmu TJ Přeštice a poté do Viktorie Plzeň. V roce 2011 přestoupil do Sparty, odkud byl vyslán na hostování do brněnské Zbrojovky. Za ni také v červenci 2014 debutoval v české nejvyšší soutěži proti Jablonci. Po návratu z hostování pak putoval do Liberce, jako součást transferu za Martina Frýdka.

Levonohý záložník či obránce odehrál na severu Čech poslední sezonu a půl a v letošní sezoně se v dresu Liberce zapsal do statistik Evropské ligy. Karabachu vstřelil v čase 10,69 sekundy nejrychlejší gól historie celé soutěže. Už v kvalifikaci Evropské ligy se Sýkorovi dařilo, jeho hattrick proti Larnace zajistil Liberci postup do základní skupiny. Za své výkony si bývalý mládežnický reprezentant vysloužil pozvánku do národního mužstva, za které zasáhl do třech utkání.


Aktuálně

Přijďte na otevřený trénink Walking Football

21. 5. 2024
Slavia, MČ Praha 10 a organizace Senior Fitnes pořádají a zvou na otevřený trénink Walking Footballu neboli „fotbalu v chůzi“. Bude se konat ve středu 29. května 2024 od 9:30 do 11:30 na tréninkovém hřišti v areálu SK Slavia Praha. Přihlásit se mohou nejen sousedé z „desítky“, ale také všichni slávisté a slávistky, kteří si chtějí vyzkoušet, jaké to je být hráčem Slavie. Účast na akci možná od 50 let věku.

Starší žáci jasně přehráli FTA, U17 slaví mistrovský titul

21. 5. 2024
Žáci U15 a U14 předvedli proti FTA povedené výkony i s dvouciferným výsledkem. Mladší dorostenci si po výhře v Liberci pojistili mistrovský titul. Přípravky změřily síly s výběry PFS. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Boluwatife Ogungbayi utrpěl vážné zranění. Čeká ho dlouhá pauza

21. 5. 2024
Dvacetiletý křídelník Victor Boluwatife Ogungbayi utrpěl v utkání B-týmu s Akademií Táborska zranění postranního a zkříženého vazu v koleni. Nyní ho čeká operace a pauza minimálně devět měsíců.

Další články