Je to jen jedna z velkých bitev v dlouhé válce | SK Slavia Praha
Více

Je to jen jedna z velkých bitev v dlouhé válce

Sešívaní ve 21. kole podlehli v Plzni a jejich náskok se ztenčil na 3 body. „Tahali jsme za kratší konec a zaslouženě jsme prohráli. Ale zbývá čtrnáct zápasů, je to jen jedna z velkých bitev v dlouhé válce,“ říká trenér Trpišovský.

Slavia se vrací z Plzně bez bodu. „První poločas jsme odehráli špatně, Plzeň byla agresivnější, důraznější, vyhrávala souboje po celém hřišti. My jsme naopak nebyli nebezpeční pro bránu soupeře, kromě pár centrů jsme neměli žádnou větší šanci. Plzeň postupně přebírala otěže zápasu a získala střed pole, na naši obranu se to dost valilo, sice hrála dobře, ale byla přetížená a pramenily z toho nebezpečné situace. Když to vypadalo, že poločas přežijeme a budeme mít možnost prostřídat nebo si k tomu něco říct, nezachytili jsme náběh hráče a dostali jsme gól do prázdné brány,“ popisoval průběh utkání s druhým celkem tabulky trenér Jindřich Trpišovský.

„Pak jsme to honili střídáními a změnami stylu. Viktorka se hodně zatáhla, proto jsme si vytvořili tlak, ale šance, které by nás dostaly do zápasu, jsme neproměnili. Viktorka pak rozhodla po akci ze strany, kde jsme nechali hrotového hráče samotného ve vápně. Tahali jsme za kratší konec a zaslouženě jsme prohráli,“ uznal trenér červenobílých.

Slavii se nedařilo domácí přehrát. „Bylo to o výkonu do ofenzivy, snažili jsme se vzadu točit míč a někomu ho předat, ale nebylo komu a skončilo to ztrátami. I kdyby tam byl hrotový hráč jako třeba Kane, bylo by to houby platné, zápas jsme ztráceli v jiných prostorech. Hrotový útočník byl sám proti spoustě hráčů. Chtěli jsme víc napadat, mít těžiště nahoře, ani jsme ho v tom napadání potom nepodpořili,“ pokračoval Jindřich Trpišovský.

Ocenil také výkon domácího celku. „Plzeň do zápasu vstoupila dobře, organizovaně, byla agresivní v osobních soubojích. My byli po souboji na zemi a soupeř měl balon a vyvážel ho nahoru. Vítězili v soubojích hlavně ve vzduchu, těch jsme prohráli asi 90 %,“ dodal.

„Když jsme měli dobrý pohyb, dostali jsme se tam. Nějaké situace jsme tam měli. Pokud nemáte dostatečnou kvalitu v přechodové fázi a dostatečnou nabídku a pohyb, nemůže se hráč, když je dostoupený a přebírá míč, vždy prosadit jeden na jednoho, potřebuje někoho na pomocnou přihrávku. Abychom se mohli dostat do naší hry, potřebujeme kombinaci, potřebujeme nabídku a ta tentokrát nebyla,“ netěšilo trenéra.

Slavia i po zápase s Plzní zůstává na čele ligové tabulky. „Chtěli jsme zvýšit náskok a je jen tříbodový. My jsme získali nula bodů a Plzeň získala tři. Ale jsme pořád první, zbývá čtrnáct zápasů, je to jen jedna z velkých bitev ve dlouhé válce,“ má jasno Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články