Lukáš Provod vykřesal v prvních zápasech bod | SK Slavia Praha
Více

Lukáš Provod vykřesal v prvních zápasech bod

Do tabulky si po prvních dvou skupinových zápasech Datart e:LIGA Challenge připíše Lukáš Provod jeden bod za remízové utkání proti Lukáši Železníkovi. Matouš Trmal byl bohužel nad jeho síly.

Lukáš Provod – Lukáš Železník (SFC Opava) 2:2, 1. zápas

Jako prvního soupeře v rámci turnaje Datart e:LIGA Challenge nadělil los Lukáši Provodovi opavského Lukáše Železníka. Zatímco Lukáš Provod zůstal věrný sešívaným barvám a k utkání si vybral Slavii, jeho soupeř vsadil na Liverpool FC. Nutno dodat, že ve výhodě, či nevýhodě nebyl ani jeden z hráčů. Turnajová pravidla totiž jasně stanoví, že se hraje v módu ALL85, kdy všichni hráči na hřišti disponují stejnou výkonností o hodnotě 85 ve všech svých herních atributech. Podmínky tak byly naprosto vyrovnané.

Vstup do utkání se ovšem výrazně lépe povedl Lukáši Železníkovi. Ten se už ve 4. minutě takřka z první šance dostal do vedení, Lukáš Provod si tak pořádně na míč sáhl až při rozehrávce míče na půli hřiště po obdržené brance. Hra se mírně vyrovnala, ale ve 29. minutě přišla další rána. Mané se ve vápně šikovně uvolnil a propálil Ondřeje Koláře – 0:2. Když už to vypadalo, že bude mít hra jednoznačný průběh, ukázal Lukáš Provod všem divákům, kteří utkání sledovali, že se rozhodně neplánuje vzdávat. Ve 36. minutě se Nicolae Stanciu na levé straně elegantně zbavil Alexandera-Arnolda a technickým obstřelem snížil na 1:2, což byl i stav, za jakého se šlo do kabin.

Druhá půle byla o poznání vyrovnanější, ale v 69. minutě se musel zaskvět se skvělým zákrokem Ondřej Kolář, když střelu Salaha zevnitř vápna vytlačil na tyč. Pojistka od Lukáš Železníka v podobě třetí branky nepřicházela. Vyrovnání tak viselo stále ve vzduchu a nakonec se tak i stalo. V samotném nastavení se k odraženému míči na hranici vápna dostal Nicolae Stanciu, levačkou míč zakroutil do šibenice Allisonovy brány a mohl se běžet radovat z cenného bodu, který Lukáš Provod z prvního utkání vydoloval – 2:2!

Lukáš Provod – Matouš Trmal (1. FC Slovácko) 1:3, 1. zápas

Ve druhém skupinovém utkání čekal Lukáše Provoda brankář 1. FC Slovácko Matouš Trmal, který si pro zápas vybral španělskou Barcelonu. Lukáš Provod zůstal stejně jako v prvním zápase věrný červenobílým barvám, sám sebe ale opět posadil možná překvapivě na lavičku.

Úvod utkání se Lukáši Provodovi bohužel stejně jako v prvním zápase nevyvedl, po úvodním tlaku trestal Dembélé – 0:1. Trmal mohl přidal další branky, ale sešívaná obrana společně s Ondřejem Kolářem odolávala. Do přestávky se tak skóre neměnilo.

Do druhé půle už nevyběhl Peter Olayinka, kterému se první poločas příliš nevyvedl, nahradil ho Lukáš Provod. O osudu utkání rozhodla krátká pasáž hry okolo 60. minuty, kdy se prosadil podruhé Dembélé a o chvíli později po akci Messiho i Griezmann.

Lukáš Provod reagoval dalším střídáním, kdy do hry poslal místo Júsufa Hilála Stanislava Tecla a ten se hned divákům předvedl pěkným únikem po pravé straně. Na jeho centr bohužel ale nikdo nedosáhl. Korekce skóre přišla až v samotném nastavení utkání, kdy po levé straně utekl sám rychlonohý Lukáš Provod a dělovkou na zadní tyč propálil Ter Stegena – 1:3. Na více šancí ale už bohužel čas nezbyl.

Rozpis dalších utkání

  • středa, 15. dubna, 18:30 – Matouš Trmal (Slovácko) × Lukáš Provod
  • středa, 15. dubna, 19:30 – Lukáš Provod × Lukáš Železník (Opava)

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články