MISTRYNĚ! Po výhře nad Slováckem jistý titul | SK Slavia Praha
Více

MISTRYNĚ! Po výhře nad Slováckem jistý titul

Fotbalistky Slavie jsou v letošní sezoně nepřemožitelné! Vyhrály už 34 zápasů v řadě a po výhře nad Slováckem slaví tři kola před koncem zisk mistrovského titulu!

Slávistky vyhrály minulý týden na domácí půdě i třetí derby sezony a výhra na hřišti silného Slovácka mohla definitivně rozhodnout o zisku mistrovského titulu. Utkání bylo od začátku za silného deště vyrovnanou bitvou, první dalekonosný pokus záložnice Krejčiříkové kryla brankářka soupeře Růžičková. Ve 20. minutě mělo Slovácko velkou příležitost, proti hlavičce Michaely Dubcové však skvěle zasáhla Lukášová. Slavia šla do šaten s jednobrankovým vedením, když centr Šurnovské zapadl za záda brankářky Růžičkové. 

„Zápas na Slovácku byl velmi těžký. Nedařilo se nám herně, nedokázaly jsme se dostat k naší typické hře. Soupeř byl na nás velmi dobře připraven a hrozil ze standardních situací. Hrozně jsme si přály rozhodnout o titulu hned v prvním zápase a jsme šťastné, že se to povedlo," komentovala utkání Diana Bartovičová.

Po změně stran opět nebezpečně střílela Krejčiříková, domácí sít se ale vlnila až když se krásnou střelou prosadila Šlajsová a zvýšila vedení sešívaných. Zanedlouho orazítkovala tyč střídající Kožárová, zakončení Necidové po rohovém kopu na dvakrát zlikvidovala domácí brankářka. Zkoušely to také fotbalistky Slovácka, ale brankářka Lukášová byla připravena a za svá záda míč nepustila. Závěr zápasu už si naše fotbalistky pohlídaly a mistrovský titul se vrací po čtyřech letech na Slavii! 

„Splnily jsme cíl, který jsme si na začátku sezony daly - a to bez ztráty bodu. Ve zbylých zápasech chceme pokračovat ve kvalitních výkonech a potvrdit, že je titul na Slavii zasloužený, a dohrát sezonu bez ztráty bodu,” popsala pocity kapitánka týmu Bartovičová.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články