Milan Černý vynechá úvod jara, Mičola se vrátil do tréninku | SK Slavia Praha
Více

Milan Černý vynechá úvod jara, Mičola se vrátil do tréninku

PRAHA – Milan Černý Slavii bohužel v úvodu jarní části nepomůže. Na tréninku si přivodil zranění kolene, které si vynutí zhruba šestitýdenní pauzu. Naopak Tomáš Mičola se vrátil do tréninku s týmem.
Jak k zranění Milana Černého došlo? „V tréninku jsem udělal špatný pohyb. Šel jsem do souboje, chtěl jsem rychle odehrát míč druhým směrem, ale bohužel došlo ke zranění na stojné noze,“ vrací se slávistický záložník k nešťastnému okamžiku. „Ještě jsem si to prakticky udělal sám,“ lituje Milan Černý.

„K úrazu došlo při rotačním násilí na koleno, Milana trápila bolest na vnitřní straně kolenního kloubu. Vyšetření na magnetické rezonanci ukázalo jeho postižení,“ vysvětluje klubový lékař Petr Krejčí ml. „Naštěstí to nebylo zranění na operační zákrok. V současnosti má Milan na noze ortézu na čtyři týdny, následně ho čeká rehabilitace a celkově zhruba šestitýdenní pauza,“ doplnil Krejčí ml.

Fakt, že není nutná operace, je pro slávistického záložníka velká úleva. „Aspoň, že nemusím na operaci a je důležité, že to je druhé koleno, než které jsem měl operované v minulosti,“ pokračuje Milan Černý, který ale už v pondělí nechyběl v kabině A-týmu.

„Normálně chodím s ortézou do posilovny. Každé dopoledne trávím s týmem a po obědě mám pravidelné rehabilitace,“ nastínil Milan Černý svůj program na následující týdny. „Ještě tři týdny budu mít ortézu, pak bude následovat rozhýbávání a posilování nohy a hlavně postupné zatěžování,“ zakončil odchovanec Slavie.

Tomáš Mičola se opět vrátil do tréninku s týmem

Naopak dobrou zprávou je informace o zdravotním stavu Tomáše Mičoly. „Trápil mě výron kotníku, ale po absolvování vyšetření už je bolest minimální, a proto jsem se mohl v pondělí opět připojit k týmu,“ vysvětluje záložník Slavie.

„Chtěl bych stihnout ještě jeden nebo dva přípravné zápasy v Praze před odjezdem na herní soustředění do Turecka,“ věří Mičola. 

Aktuálně

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Další články