Musíme se soustředit jenom na náš výkon | SK Slavia Praha
Více

Musíme se soustředit jenom na náš výkon

Tomáš Souček si na tiskové konferenci před úterním zápasem s Barcelonou přál, aby sešívaní nepodlehli velikosti a význam utkání. „Doufám, že se dokážeme soustředit výhradně jenom na nás a na náš výkon."

Jindřicha Trpišovského na tiskové konferenci doplnil záložník a klíčová postava sešívaných Tomáš Souček. Na úvod prozradil, že se utkání na téměř stotisícovém Nou Campu stejně jako jeho spoluhráči už nemůže dočkat. „Dojmy ze hřiště jsou překrásné. Nevěděl jsem upřímně, co od toho čekat. Všichni víme, že je to prakticky největší stadion v Evropě, možná i na světě. Když jsme vycházeli z útrob hřiště, tribuny neustále vizuálně stoupaly a objevovaly se nové a nové řady. Tribuny tak působí pomalu nekonečně. Jsme strašně rádi, že si na takovém stadionu můžeme zahrát. Všichni se na to těšíme,“ vyhlíží úterní klání.

Zároveň však doufá, že se tlak diváky naplněného Nou Campu na výkonu sešívaných nikterak neprojeví. „Věřím, že nás atmosféra neovlivní. Hodně jsme o tom už mluvili i v kabině. Bude důležité, aby nás atmosféra na začátku nepotopila. Pevně věříme, že na nás velikost stadionu nedolehne. Doufám, že se dokážeme soustředit výhradně na náš výkon a na to, jakým způsobem jsme proti nim hráli v Edenu. Snad atmosféra žádného hráče nepoloží a s Barcelonou si to rozdáme,“ doufá Tomáš Souček.

Řeč přišla i na Marc André Ter Stegena, který Barcelonu v prvním vzájemném utkání hned v několika situacích podržel. „To, že proti nám stojí takový brankář, v hlavě nemáme. Chceme vždy zakončit stejně jako v každém jiném zápase. Proti útočníkům soupeřů ale zcela jistě potvrzuje svoji kvalitu. To už jsme mohli vidět i v Praze. Byly to situace, které by jindy skončily gólem, ale Ter Stegen dokázal šance pochytat. Měli bychom si asi vzít příklad z Honzy Bořila a jeho zakončení bodlem,“ zavzpomínal už na slavnou trefu levého obránce Slavie.

Slavia a především Tomáš Souček oslňuje letos Evropu skvělými fyzickými parametry, díky kterým se může pochlubit nejvyšším počtem naběhaných metrů v soutěži. To, že drží ve statistice první příčku, nepovažuje ale záložník za příliš důležité. „Naběhané kilometry jsou jenom jedna statistika. Jsou to jen a pouze čísla. Důležitější je náš osobitý styl. Už jsme ukázali v minulé sezoně v Evropě, jakým stylem se chceme prezentovat a teď to jen ukazujeme znovu. Není to jenom o mě a o tom, že statistice vévodím. Je to o všech hráčích. Všichni se snaží hrát tímhle náročným způsobem a soupeři utkání maximálně znepříjemnit. Navíc proti Barceloně je potřeba běhat ještě daleko víc než proti ostatním soupeřům.“

Řeč přišla i na jeho fotbalovou budoucnost. Tu však před blížícím se zápasem v Barceloně nechtěl Tomáš Souček vůbec řešit. „Věci ohledně mého případného přestupu dávám úplně stranou. Tyhle věci přichází na řadu, až je po všech zápasech, a to jak ve Slavii, tak i v národním týmu. Teď navíc není ani přestupní okno. Já se soustředím jen a pouze na Slavii a na zítřejší utkání s Barcelonou. Než odehraji poslední zápas v prosinci, tak se budu soustředit jenom na klubové povinnosti. Až pak případně začnu řešit jiné věci,“ okomentoval svou situaci na závěr tiskové konference.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články