Na hostování přichází Mohamed Tijani | SK Slavia Praha
Více

Na hostování přichází Mohamed Tijani

Obranné řady sešívaných posílí Mohamed Tijani, který do Slavie přichází na hostování s opcí z FC Vysočina Jihlava.

Před začátkem jarních ligových bojů posílí Slavii Mohamed Tijani. Přichází z Jihlavy na půlroční hostování s následnou opcí.

„Jsem moc rád, že jsem ve Slavii. Rád bych touto cestou pozdravil slávistické fanoušky a poděkoval všem lidem v klubu za to, že tu mohu být. Slavia má stejně jako já nejvyšší možné ambice. Chtěl bych se zde předvést v co nejlepším světle a přispět k tomu, aby se Slavia udržela na své současné pozici nejlepšího českého klubu,“ byla první slova Mohameda Tijaniho slyšet po příchodu.

Dvaadvacetiletý stoper z Pobřeží slonoviny začínal s fotbalem ve své domovině, kde v rodné vesnici hrával až do svých sedmnácti let. Poté zamířil do mládežnické akademie španělského Rayo Vallecano, kde se před sezonou 2016/17 přesunul z výběru U19 do B-týmu. Do Česka ho jeho kariéra zavedla na jaře 2018 do třetiligového Vyškova, se kterým v MSFL odehrál během jednoho roku 29 utkání, ke kterým přidal další 3 starty v domácím poháru. Během první půlsezony si navíc vytáhlý, 188cm vysoký obránce připsal z pozice stopera i dva přesné zásahy. V posledním půlroce svého angažmá ve Vyškově si navíc vysloužil i kapitánskou pásku.

Jeho skvělé výkony neunikly klubům z vyšších pater českého fotbalu a už během dalšího jara se stěhoval do druholigové Jihlavy. V jejím dresu odehrál celkově 30 ligových a 3 pohárová utkání, ve kterých si připsal jednu branku. Na konci minulé sezony se jako jeden z hlavních pilířů týmu navíc významně podílel na konečném druhém místě ve Fotbalové národní lize a postupu do baráže, kde tým z Vysočiny neuspěl.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články