Na hostování přichází obránce Taras Kačaraba | SK Slavia Praha
Více

Na hostování přichází obránce Taras Kačaraba

Slavii posílil stoper Taras Kačaraba. Z Liberce přichází do Edenu na půlroční hostování s nepovinnou opcí na přestup ve výši 20 milionů korun.

„Jednání probíhala hladce. Jsem moc rád, že jsem ve Slavii. Chci se probojovat do základní sestavy, to je můj primární cíl,“ řekl po podpisu smlouvy Taras Kačaraba.

„Taras Kačaraba předváděl v Liberci velmi dobré výkony. Na podzim navíc získal cenné zkušenosti v Evropské lize a udělal tak významný posun ve své kariéře. Poté, co Ondřej Karafiát neměl takové herní vytížení, se nám tato změna jeví jako ideální. Věříme, že se Taras v sešívaném dresu prosadí,“ vysvětluje sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Taras Kačaraba se narodil 7. ledna 1995 v západoukrajinském městě Žydačiv. Svou premiéru v nejvyšší ukrajinské soutěži zažil 189 centimetrů vysoký střední obránce v sezoně 2014/15, kdy za Hoverlu Užhorod odehrál 14 zápasů, v nichž se mu podařilo vstřelit jeden gól.

V dalších sezonách hrál za mládežnické kategorie Šachtaru Doněck, odehrál mimo jiné i několik utkání UEFA Youth League. Pravidelně nastupoval také v juniorských výběrech ukrajinské reprezentace, v roce 2014 se představil na mistrovství Evropy U19 a o rok později se na mistrovství světa U20 dostal se svým týmem až do vyřazovací fáze.

Během sezony 2017/18, kdy hostoval v klubu Zirka Kropyvnyckyj, si ho vyhlédl Slovan Liberec, kam v létě 2019 přestoupil natrvalo.

Za Liberec odehrál celkem 97 zápasů, v letošní sezoně má bilanci deseti odehraných utkání ve FORTUNA:LIZE a sedmi v Evropské lize, v nichž vstřelil tři góly. Skóroval do sítě Gentu, Teplic a Opavy.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články