ONLINE: Slavia hostí v Edenu Kodaň | SK Slavia Praha
Více

ONLINE: Slavia hostí v Edenu Kodaň

Ve čtvrtém zápase základní skupiny Evropské ligy se Slavia v Edenu utká s Kodaní. Sešívaní budou chtít navázat na předchozí zápas evropského poháru, ve kterém na půdě dánského soupeře zvítězili 1:0.

Do utkání nebudou moci oproti derby zasáhnout Ondřej Kúdela a Vladimír Coufal, Josef Hušbauer je připraven na lavičce náhradníků. Dále scházejí zranění Lukáš Pokorný, Stanislav Tecl, Mick van Buren a Jakub Hromada. Jakub Jugas a Muris Mešanovič nejsou na soupisce pro Evropskou ligu.

Branku bude hájit Ondřej Kolář. Vladimíra Coufala nahradí na pravém kraji obrany Michal Frydrych, ve stoperské dvojici pak místo Ondřeje Kúdely nastoupí Simon Deli, druhým stoperem je Michael Ngadeu. Nalevo hraje Jan Bořil.

Místo Josefa Hušbauera se ve středu zálohy představí Jan Sýkora, spolu s ním dále Tomáš Souček a Ibrahim Traoré. Kraje záložní řady patří Miroslavu Stochovi a Jaromíru Zmrhalovi.

V útoku se bude rvát Peter Olayinka.

Mezi náhradníky je kromě výše zmíněného Josefa Hušbauera ještě náhradní brankář Přemysl Kovář, Jaroslav Zelený, Jan Matoušek, Alex Baluta, Milan Škoda a také osmnáctiletý kapitán slávistického dorostu Tomáš Vlček, kterého fanoušci už měli možnost vidět na hřišti v pohárovém zápase s Ústím nad Labem.

Sestava: Kolář – Frydrych, Ngadeu, Deli, Bořil – Souček, Traoré – Stoch, Sýkora, Zmrhal – Olayinka
Náhradníci: Kovář – Hušbauer, Zelený, Matoušek, Baluta, Škoda, T. Vlček

TEXTOVÝ ONLINE PŘENOS SLEDUJTE ZDE:

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články