Opět spolu. I když omezeně | SK Slavia Praha
Více

Opět spolu. I když omezeně

Více než měsíc tréninku v domácím prostředí mají slávisté za sebou. V pondělí se opět sešli v Edenu už k tréninku ve skupině. Spíše tedy skupince.

Před desátou hodinou dopolední začaly do garáže nebo k tréninkovému hřišti vedle Sinobo Stadium přijíždět auta, ze kterých začali vystupovat hráči Slavie. Rovnou v tréninkovém oblečení a šli přímo na hřiště. Žádná zastávka v kabině, žádné společné kafíčko nebo příjemná konverzace.

Naopak. U vstupu si vydesinfikovat ruce, přezout do kopaček a rovnou na hřiště. Slavia odstartovala společné tréninky. V osmičlenných skupinách. Na dvou hřištích a s brankáři většinu času odděleně.

„Zatím úplně nemůžeme jít do kontaktu, takže ještě některé hry chybí. Ale dělat přihrávková cvičení a zvyknout si zase na balon je důležité. I ve čtveřicích, když hrajete proti sobě, se to dá potrénovat,“ hlásí obránce Michal Frydrych.

„Je to daleko lepší, my jsme na sebe hlavně zvyklí a trávíme spolu spoustu času a mně osobně to strašně chybělo. To bylo podle mého úplně nejhorší, že jsme se nevídali a nebyl kontakt s klukama. To je teď lepší,“ pochvaluje si útočník Stanislav Tecl, který má společně se spoluhráči za sebou více než měsíc v domácí karanténě.

„Bylo to náročné hlavně psychicky. Každé den vstát a jít běhat do lesa není nic moc, tohle je mnohem lepší,“ vysvětluje jeden z nejzkušenějších hráčů v kádru. „Po psychické stránce to bylo hodně náročné, protože vám chybí kolektiv, na který jste celý rok zvyklí. Bylo to těžké, ale museli jsme vše plnit, protože jsme nevěděli a stále nevíme, kdy liga začne, a museli jsme být připraveni,“ dodává ten vůbec služebně nejstarší hráč v A-týmu Michal Frydrych.

Měsíc vymýšlet tréninkové plány, to byl úkol hlavně pro kondiční specialisty Martina Třasáka a Aleše Pítu. „Není to nic jednoduchého, když jsou hráči tak dlouho doma. S mým kolegou Alešem Pítou jsme neustále byli v kontaktu přes telefon a vymýšleli nějaké plány, aby byly kondičně náročné a aby to kluky alespoň trochu bavilo. Není to nic jednoduchého, ale co jsme koukali, tak hráči vše splnili na jedničku, takže od nás mají velkou pochvalu,“ těší na závěr kondičního trenéra Martina Třasáka.

Sešívaní, rozdělení do třech tréninkových skupin, se budou nadále za těchto podmínek připravovat na dvou tréninkových hřištích v Edenu. Dvě skupiny najednou, po kterých přijde na řadu ta třetí. Všechny tři skupiny si zároveň rozdělili i trenéři. V sobotu čeká slávisty individuální příprava, v neděli pak volno.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články